کاربرد قرنیز کابینت و چگونگی نصب آن

قرنیز کابینت آشپزخانه

قرنیز نوعی ابزار پهن و بلند است که هم برای پوشش درز بین کابینت‌های زمینی و دیوار و زیبایی بیشتر این قسمت و هم برای محافظت از صفحه روی کابینت در برابر تماس با رطوبت و هجوم حشرات کاربرد دارد. استفاده از قرنیز دور تا دور محل اتصال صفحه روی کابینت نئوکلاسیک با دیوار کم هزینه‌ترین روش برای افزایش طول عمر کابینت است. به غیر از قرنیز کابینت از این ابزار با نام‌های دیگری مانند قرنیز دیوار، آب‌گیر صفحه کابینت، آب‌بند صفحه کابینت، آب‌بند پشت صفحه کابینت، نبشی کابینت یا زوار دور کابینت نیز یاد می‌شود. اگر می‌خواهید با انواع قرنیز کابینت نئوکلاسیک و نحوه نصب آن بیشتر آشنا شوید؛ ما تا انتهای این مقاله همراهی کنید.

مهم‌ترین کاربرد قرنیز

یکی از اصلی‌ترین عوامل مخرب بدنه کابینت، ورود رطوبت از درزها به داخل آن است. شما می‌توانید با چسباندن قرنیز در دو کنجی که محل اتصال صفحه روی کابینت به دیوار است؛ از ورود رطوبت و همچنین نفوذ حشرات موذی به مغزی کابینت جلوگیری کنید. با استفاده از این ابزار فاصله بین صفحه کابینت و دیواری که روی آن نصب شده است از بین می‌رود. یکی دیگر از کاربردهای قرنیز در ساخت و نصب کابینت، زیباسازی بیشتر نمای بیرونی و آب‌بندی صفحه روی آن است. خاصیت ضربه‌گیری قرنیز نیز باعث می‌شود که با نصب آن بدنه کابینت از آسیب در امان بماند.

انواع مدل‌های قرنیز

با وجود اینکه جنس مدل‌های مختلف کابینت موجود در بازار متنوع است؛ تولیدکنندگان قرنیز نیز دست به ساخت این محصول بسیار مفید با مواد اولیه متفاوت زده‌اند. در واقع اگر گشتی در بازار زده باشید حتما دیده‌اید که قرنیز‌های موجود هم از نظر جنس متریال و هم از نظر شکل و فرم طراحی، نسبت به یکدیگر متفاوت هستند. واحدهای صنعتی-تولیدی قرنیز، اکثرا این محصول را یا از آلومینیوم و یا از پلاستیک‌های مقاوم تولید می‌کنند. علت این انتخاب نیز به مقاومت بیشتر آلومینیوم و پلاستیک در برابر رطوبت و آلودگی نسبت به دیگر مواد اولیه باز می‌گردد. دوام قرنیز‌های پلاستیکی و آلومینیومی نسبت به نمونه‌هایی که با MDF و چوب ساخته می‌شوند بیشتر است. در بخش‌های بعدی انواع قرنیزهایی که می‌توانید برای کابینت نئوکلاسیک و حتی کلاسیک از آنها استفاده کنید و از نظر جنس و فرم بدنه با یکدیگر متفاوت هستند را به شما معرفی می‌کنیم.

قرنیز MDF

گرچه این محصولات را به نام قرنیز MDF می‌شناسند؛ ولی جنس آنها در اصل پلاستیک، کامپوزیت و پلی استر است. برای روکش این نوع قرنیزها نیز از PVC استفاده می‌شود که استحکام و دوام بالایی دارد. استحکام قرنیزهای MDF به حدی است که به سختی می‌توان حتی به عمد روی آنها خراش ایجاد کرد. این محصولات به صورت شاخه‌ای و در طول‌های 7 الی 15 متری طول و روزانه بازار می‌شوند. ارتفاع این قرنیزها نیز متفاوت است و بسته به نوع کابینت و به تشخیص نصاب انتخاب می‌شود.

قرنیز کنج

قرنیز کنج

از این نوع قرنیز برای پوشانده کنج و گوشه‌ها استفاده می‌شود. در حقیقت اگر بعد از نصب قرنیز، گوشه‌ها و زوایا خالی بمانند؛ از این نوع قرنیز برای پوشش آن قسمت‌ها استفاده می‌شود. قرنیزهای کنج را می‌توانید در رنگ‌های سفید و کرم و در دو فرم قرنیز کنج درونی و بیرونی در بازار پیدا کنید.

قرنیز تخت

قرنیز تخت

در قسمت بالایی و پایینی این نوع قرنیزها یک نوار پلاستیکی وجود دارد که از ورود آب و آلودگی به بدنه داخلی کابینت جلوگیری می‌کند. شکل ظاهری قرنیزهای تخت مسطح است و معمولا از جنس آلومینیوم ساخته می‌شوند.

قرنیز مقعر و محدب

قرنیزها از نظر شکل و فرم به دو صورت مقعر و محدب و در شاخه‌ها 5 متری تولید می‌شوند. شما می‌توانید بسته به سبک کابینت آشپزخانه، از این دو مدل قرنیز برای پنهان کردن درز بین بدنه و دیوار آشپزخانه استفاده کنید. معمولا برای کابینت نئوکلاسیک هایگلاس استفاده از این دو نوع قرنیز به شدت توصیه می‌شود. اما شما می‌توانید بسته به مدل کابینت و بعد از مشورت با نصاب، مناسب‌ترین نوع قرنیز را برای تجهیز آشپزخانه خود انتخاب کنید.

 

نحوه نصب قرنیز

همانطور که توضیح دادیم انواع مختلفی قرنیز وجود دارد که با توجه به نیاز نوع مورد نظر انتخاب میشود. مراحل مختلفی برای نصب قرنیزها وجود دارد همانطور که در مقاله ای نحوه نصب گام به گام کابینت  را بررسی ردیم در ادامه نیز به آموزش گام به گام نصب قرنیز میپردازیم.

آموزش گام به گام نصب قرنیز کابینت

قرنیز را طی مراحل زیر نصب می‌کنند:

  • ابتدا باید محل نصب قرنیز را تمیز و اصطلاحا زیرسازی کنیم. برای از بین بردن ناهمواری‌هایی که در محل نصب قرنیز وجود دارد می‌توان از سمباده نرم استفاده کرد. کیفیت انجام این مرحله تاثیر زیادی روی نتیجه کار دارد.
  • در مرحله بعدی باید قرنیز را با توجه به ابعاد محل مورد نظر برش زد.
    برای نصب ابتدا بخش زیرین قطعات برش خورده را جدا کرده و سپس محل نصب را به چسب مخصوص قرنیز آغشته می‌کنند.
  • بعد از اتمام چسب‌کاری، پایه اصلی که از روی قاب جدا شده است را روی چسب قرار داده و سر جای خودش فیکس می‌کنند.
  • در مرحله نهایی نیز قاب روی قرنیز را روی شاسی چسبیده شده قرار داده و با فشار دست آن را جا می‌اندازند. برای زیبایی ظاهری بیشتر نیز می‌توان از یراق‌آلات مخصوصی در ابتدا و انتهای شاخه قرنیز که به بیرون نما دارد استفاده کرد.
    استفاده از چسب آکواریوم برای فیکس کردن قرنیز به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. گرچه ممکن است در ابتدا اینگونه به نظر برسد که چسب آکواریوم خاصیت ضد آب دارد و می‌تواند به صورت صد در صدی از ورود آب به داخل کابینت جلوگیری کند؛ اما این خاصیت معمولا موقتی است و بعد از گذشت مدتی از بین می‌رود و خودش به عاملی برای نفوذ آب، رطوبت، حشرات و… به داخل بدنه کابینت تبدیل می‌شود. بهترین ماده برای محافظت از بدنه کابینت نئوکلاسیک در برابر رطوبت به وسیله چسباندن قرنیز، چسب کابینت است که خاصیت ضد آب همیشگی دارد و هرگز نیازی نیست آن را تمدید کنید.

2 پاسخ

    1. مدل های مختلفی برای جایگزین قرنیز کابینت وجود دارد ، که شما میتواند با مشورت با کارشناس مربوطه بهترین ایده و مدل برای جایگزینی قرنیز را انتخاب کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

آشپزخانه‌های امروزی نقش محوری را در هر خانه‌ای ایفا می‌کنند. اغلب افراد از این بخش نه تنها به عنوان مکانی برای پخت...
قیمت بالاتر کابینت هایگلاس ترک نسبت به نمونه ایرانی آن باعث شده تا خریداران به این موضوع مهم فکر کنند که تفاوت...
یکی از ارزان‌ترین راه‌ها برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی آشپزخانه، چسباندن برچسب روی بدنه درب‌های کابینت است. در حال حاضر شرکت‌های...
تنوع در بازار هر محصولی به‌خصوص بازار فروش کابینت آشپزخانه مزایا و معایب خاصی دارد. یکی از مهم‌ترین معایب تنوع محصول که...