چوبین دکور / بلاگ / رفع خط و خش کابینت ام دی اف با چند روش ساده
امدیاف یکی از فرآوردههای چوبی بسیار پرکاربرد در صنعت کابینتسازی است و محصولات ساخته شده از آن هم ارزان هستند و هم به نسبت قیمت، کیفیت بالایی دارند از MDF برای ساخت هر کدام از سبک ها از کابینت مدرن ، تا کلاسیک و نئوکلاسیک استفاده میشود. اما متاسفانه بسیاری از مصرفکنندگان در مورد شیوه صحیح نگهداری از کابینت ام دی اف اطلاعات کافی ندارند. به همین خاطر ایجاد خط و خش روی بدنه کابینت بعد از مدتی استفاده، یکی از رایجترین مشکلاتی است که این افراد با آن مواجه میشوند. ما در این مقاله سعی میکنیم چند روش ساده را برای از بین بردن خش کابینت های ام دی اف توضیح داده و شیوه نگهداری اصولی از این محصول را تشریح کنیم.
خطهای سطحی را معمولا میتوان با استفاده از ترکیب آبیلمو و روغن مایع که به وسیله تکهای پنبه روی سطح کابینت اعمال شده است از بین برد. اما اگر خراش کمی عمقیتر است میتوانید از یکی از روشهای زیر استفاده کنید:
واکس کفش: کمی واکس بیرنگ یا هم رنگ با بدنه کابینت را با استفاده از تکهای پنبه به آرامی روی محل خراشیدگی بمالید. این روش یک روش مرسوم در فروشگاههای مصنوعات چوبی و کابینتسازیها برای از بین بردن خش کابینت های ام دی اف و هر نوع لوازم چوبی دیگری است.
ماژیک: یک ماژیک هم رنگ با بدنه کابینت ام دی اف را انتخاب کرده و محل خراشیدگی را به آرامی و بدون زیادهروی، با استفاده از این ماژیک رنگآمیزی کنید.
ید: کمی ید را روی خراشیدگی بریزید و با تکهای پنبه آغشته به الکل به آرامی آن را روی سطح بمالید تا خراش را کاملا پر کند. اگر استفاده از ید خالی دشوار است؛ میتوانید قبل از استفاده آن را با کمی آب رقیق کنید.
لوازم آرایشی: برخی از لوازم آرایشی مانند مداد ابرو و خط لب، برای از بین بردن خش کابینت های ام دی اف مفید هستند. کافیست که مداد مناسب و هم رنگ با بدنه را انتخاب کرده و مانند روش استفاده از ماژیک، سطح خراشدیده را به آرامی با آن پر کنید.
رنگ نقاشی: رنگهای مخصوص نقاشی روی بوم و پاستل یا همان مداد شمعی نیز وسیله خوبی برای رفع این مشکل هستند. سعی کنید رنگی را برای انجام این کار انتخاب کنید که تا جای ممکن با رنگ کابینت ام دی اف همخوانی دارد. سپس به آرامی با یک قلمو سه صفر یا با نوک خود مداد شمعی سطح آسیبدیده را پوشش دهید.
سس مایونز: این سس عجیبترین مادهای است که ممکن است در از بین بردن خش کابینت های ام دی اف به شما کمک کند. مقداری سس مایونز را روی خراش بمالید و اجازه دهید دو روز بماند. ترکیبات داخل سس باعث میشود که سطح متورم شده و خراش را پوشش دهد. بعد از دو روز اگر اثری از سس مانده آن را به آرامی پاک کنید.
مغزها: مغزهای خوراکی مانند گردو، بادام و پسته خام نیز میتوانند خراشهای سطحی روی کابینت MDF را از بین ببرند. کافیست مقداری از مغز را آسیاب کرده و محل خراشیدگی را با آن پر کنید یا تکهای بزرگ از آن را برداشته و مستقیما چند بار و با فشار ملائم دست روی خراش بمالید.
آب: آب نیز با ایجاد تورم سطحی روی MDF باعث میشود که خراش کمتر به چشم بیاید. برای روش از بین بردن خط روی ام دی اف با استفاده از آب ابتدا باید کمی آب روی قسمت مورد نظر ریخته و اجازه دهید تورم شکل بگیرد. سپس مقداری خاکستر سیگار روی آن ریخته و با دستمال به آرامی روی آن را بکشید. این کار باعث میشود که حبابهای چوب از بین رفته و سطح به حالت اولیه باز گردد.
خمیر دندان: عملکرد خمیر دندان در از بین بردن خش کابینت های ام دی اف مانند عملکرد سس مایونز است و مواد فعال در آن باعث میشود که سطح MDF تورم پیدا کرده و خراش خود به خود پوشش داده شود. مقداری خمیر دندان را روی محل خراشیدگی بمالید و بعد از 3 الی 4 روز آن را تمیز کنید تا خراش کاملا از بین برود.
آشپزخانه معمولا یکی از پرکاربردترین قسمتهای خانه است؛ به همین دلیل تمیز نگه داشتن کابینتها و مراقبت از آنها به معنی محافظت از سرمایهگذاری است که برای تجهیز آشپزخانه خود انجام دادهاید. استفاده از شیوههای اصولی نگهداری و مراقبت، به افزایش عمر کابینت کمک میکند. این قانون در مورد هر نوع کابینتی خواه از چوب ساخته شده باشد خواه از مواد مصنوعی مانند ام دی اف، لمینت و یا ملامینه صدق میکند. در این بخش نکاتی را پیرو آموزش شیوه صحیح نگهداری روزانه، ماهانه و سالانه از کابینتها ذکر کردهایم.
اولین نکتهای که برای مراقبت روزانه از کابینتهای MDF باید به آن توجه کنید این است که به محض ریختن آب روی سطوح آن، سریعا رطوبت را خشک کنید و اجازه ندهید به داخل بافت کابینت راه پیدا کند. برای تمیز کردن روزانه، بدنه کابینت را با یک تکه پارچه میکروفیبر نرم وکمی مرطوب تمیز کنید و سپس بلافاصله رطوبت به جا مانده را با یک پارچه نرم خشک کنید. برای از بین بردن لکههای سرسخت، میتوانید مقدار کمی مایع ظرفشویی را با آب ترکیب کرده و به جا آب خالی، پارچه میکروفیبر را با آن خیس کرده و روی بدنه بمالید. این ترکیب چربیهای سطحی که همان روز روی کابینت نشسته است را از بین میبرد. به یاد داشته باشید که باید کف باقی مانده را بلافاصله با یک پارچه نرم خشک کنید.
به نواحی اطراف سینک و ماشین ظرفشویی خود توجه ویژهای داشته باشید؛ زیرا این قسمتها مدام در معرض رطوبت هستند و نیاز به مراقبت بیشتر دارند. آب ریخته شده روی صفحه و دربهای کابینت، به خصوص در اطراف سینک، ماشین ظرفشویی و ماشین لباسشویی را سریع پاک کنید. باقی ماندن رطوبت در این نواحی میتواند باعث نفوذ آب به درزهای شده و تاثیر منفی روی ظاهر دربها بگذارد. از بین بردن رطوبت به خصوص در مورد صفحههای گرانیتی تیره که ممکن است با تجمع شوره ناشی از رسوبات معدنی آب سخت مواجه شوند بسیار اهمیت دارد.
>> بیشتر بخوانید : نحوه شستشوی کابینت ام دی اف<<
برای اینکه کابینتها ظاهر خوب و زیبای اولیه خود را حفظ کنند؛ توصیه میشود ماهی یکبار آنها را با استفاده از تکنیکهایی که قبلا ذکر شد تمیز کنید. نواحی اطراف دستگیرهها یا لبه دربها میتوانند به دلیل تماس با دست کثیف و چرب، بسیار چسبنده شوند. همچنین کابینتهایی که در اطراف اجاق گاز مستقر هستند نیز خیلی سریع چربی حاصل از پخت و پز را جذب کرده و دچار لک میشوند. از بین بردن این چربیها به صورت ماهانه برای افزایش طول عمر کابینت بسیار مهم است؛ چرا که بسته به میزان پخت و پز، از بین بردن آنها پس از چند ماه یا چند سال ممکن است دشوار یا گاهی غیرممکن شود.
بهار و پاییز زمان مناسبی برای بررسی مشکلات ظاهری و درزهای کابینت است. از آنجایی که دربها و کشوها هر روز چند بار کار میکنند و در معرض استهلاک زیاد هستند؛ باید هر سال دو بار آنها را تنظیم مجدد کنید. این تنظیم مجدد باعث میشود که ریل و لولاها تراز شده و به درستی کار کنند. فراموش نکنید که خراب شدن این سختافزارها به مرور زمان باعث میشود که بدنه کابینت نیز آسیب ببیند. اما چرا پاییز و بهار برای انجام این بررسی توصیه میشود؟ در این فصول میزان رطوبت طبیعی در خانه با تغییرات زیادی مواجه خواهد شد. بنابراین ممکن است عملکرد قطعات متحرک کابینت ام دی اف نیز با تغییر سطح رطوبت، تغییراتی را تجربه کند.
از طرفی حفظ رطوبت داخل خانه در حد متعادل به افزایش طول عمر کابینتها کمک میکند. برخی از روکشهایی که در صنعت کابینتسازی برای تولید محصولات استفاده میشوند؛ در فصول گرم و مرطوب منبسط و در فصول خشک و سرد منقبض میشوند. سطح رطوبت ایدهآل برای فضای داخلی خانه بین 40 تا 50 درصد است که باید در طول سال در همین محدوده بماند.
MDF روکش شده با پوشش سفید، پرکاربردترین ورق برای تولید بدنه داخلی کابینتهاست. این ماده ضمن دوام بالا، قابلیت نظافت دارد و به مرور زمان شکل اولیه خود را از دست نمیدهد. به خصوص اگر از آن به درستی مراقبت شود. فضای داخلی کابینت باید با یک تکه پارچه نرم کمی مرطوب شده با آب یا اسپری تمیزکننده مخصوص MDF پاک شده و بلافاصله با یک پارچه میکروفیبر نرم اثر به جا مانده از آن خشک شود تا رطوبت باقیمانده از بین برود. این نکته را به یاد داشته باشید که همیشه باید سطح MDF را بلافاصله پس از تمیز کردن خشک کنید؛ زیرا ممکن است رطوبت زیاد به داخل درزها نفوذ کرده و آسیب جبرانناپذیری به این ورق وارد کند. هنگام تمیز کردن لولاهای داخلی کابینت نیز بهتر است از پارچه خشک و نرم یا یک گوش پاککن استفاده کنید تا فلز آن زنگ نزند.
مقالات مشابه
چوبین دکور یـکی از بزرگترین تولید کننـدگان کابینت نه فقط در سراسر کشور میباشـد و قابلیت تولید بالایی که خـط تولیـد کمپ چوبین دکور دارد این کارخـانه را بـه یکی از مجمـوعههـای بـی مانند در ایـران تــبدیل کرده است. خط تولــید این کارخــانه در دهه هفتاد توســط مهندسین ترک راه انـدازی شد.
تماس با ما
تهران - زعفرانیه
شماره همراه
ساعت کاری مجموعه: 9 صبح الی ۱۷ عصر
محصولات
جدید ترین مقالات
تمامی حقوق این سایت برای چوبین دکور محفوظ می باشد
پشتیبانی توسط آمل نوین