طراحی آشپزخانه باز و بسته

closed-vs-open-kitchen

مفهوم آشپزخانه باز و بسته به دو نوع چیدمان بسیار متفاوت اما محبوب در معماری اشاره دارد. به طور خلاصه می‌توان گفت آشپزخانه‌هایی که دارای پلان بسته هستند؛ به وسیله یک دیوار از دیگر قسمت‌های خانه جدا شده‌اند. این در حالی است که به آشپزخانه‌ای اپن گفته می‌شود که حداقل یک طرف آن دیوار ندارد. در این مقاله همراه ما باشید تا بیشتر با این دو مفهوم آشنا شوید. در ادامه تفاوت اصلی بین آشپزخانه‌های باز و بسته را توضیح داده و به شما خواهیم گفت که کدامیک از این پلان‌ها برای چه فضاهایی مناسب هستند.

 

 آشپزخانه اپن چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟

در آشپزخانه اوپن، هیچ دیواری وجود ندارد که فضای آشپزی را از فضای نشیمن و ناهارخوری جدا کند. طراحی ساختمان با این مدل آشپزخانه باعث می‌شود ابعاد خانه جادارتر به نظر برسد. مزایای آشپزخانه اپن عبارتند از:

ایجاد خطای دید: وجود هر گونه درب و دیوار اضافه در خانه نوعی مانع بصری محسوب شده و فضا را کوچک‌تر نشان می‌دهد. آشپزخانه اپن با حذف این دیوار روشی هوشمندانه برای به حداکثر رساندن فضا در آشپزخانه‌هایی با پلان و ابعاد کوچک است.

ایجاد فضایی برای قرار دادن کابینت مدرن جزیره: از آنجایی که هیچ دیوار چهارمی در آشپزخانه اپن یا همان باز وجود ندارد؛ این آشپزخانه‌ها محل مناسبی برای طراحی جزیره محسوب می‌شوند. جزیره در کنار کابینت مدرن فضایی در آشپزخانه به وجود می‌آورد که برای نشستن و آماده‌سازی غذا عالی است.

نور بیشتر: در آشپزخانه باز هیچ دیواری وجود ندارد که جلوی شما را بگیرد. بنابراین نور طبیعی که از طریق پنجره آشپزخانه در جریان است می‌تواند به راحتی به دیگر بخش‌های خانه نیز برسد. بنابراین آشپزخانه باز به ایجاد فضایی روشن و جذاب در پذیرایی یا نشیمن کمک می‌کند.

آشپزخانه‌های باز برای کسانی که می‌خواهند آشپزخانه به قلب و مرکز خانه‌شان تبدیل شود بسیار ایده‌‌آل هستند. با این حال، این مدل پلان بدون ایراد نیست. مهم‌ترین معایب آشپزخانه اپن عبارتند از:

دید دائمی: اگر مشغله کاری زیادی دارید و نمی‌توانید مرتب آشپزخانه را تمیز کنید آشپزخانه اپن برای شما مناسب نیست؛ چرا که مهمانان تقریبا از همه جای خانه به داخل آن دید دارند.

افزایش سر و صدا در خانه: آشپزی کردن تقریبا یکی از پر سر و صداترین کارهای خانه است. با این وجود اگر آشپزخانه باز باشد؛ صدای پخت و پز همه جای خانه می‌پیچد. شنیدن صدای خردکنی که در حال مخلوط کردن است یا سایر وسایل پر سر و صدا، در حالی که دیگران در حال تماشا تلویزیون در پذیرایی هستند اصلا جالب نیست.

کاهش فضا برای نصب کابینت: از آنجایی که آشپزخانه‌های اپن فاقد دیوار اضافی هستند؛ فضا برای نصب کابینت مدرن یا کابینت نئوکلاسیک در آنها به نسبت آشپزخانه‌های بسته کمتر است.

 آشپزخانه بسته چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟مدل آشپزحانه اپن

آشپزخانه بسته یک پلان سنتی است که تا همین اواخر بسیار رایج بود. در یک آشپزخانه بسته، دور تا دور دیوار وجود دارد و شما باید از یک درب عبور کنید تا بتوانید وارد فضای اصلی آشپزخانه شوید. هر آشپزخانه بسته‌ای لزوما کوچک و تنگ نیست. در اغلب اوقات، آشپزخانه‌های بسته برای افرادی مناسب است که آشپزی را جدی می‌گیرند یا می‌خواهند از مزایای زیر بهره‌مند شوند:

کاهش آشفتگی: در یک آشپزخانه بسته، دیگر نیازی نیست نگران این باشید که مهمانان‌تان آشفتگی داخل آشپزخانه را ببیند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که درب را ببندید و نامرتبی را پنهان کنید.

فضای ذخیره‌سازی بیشتر: داشتن چهار دیوار دور تا دور آشپزخانه‌های بسته به این معنی است که جای بیشتری برای نصب کابینت و همچنین چیدن لوازم خانگی بزرگ دارید.

تمرکز بهتر: هنگام آشپزی یا تمیز کردن یک آشپزخانه بسته، به دلیل وجود دیوار در چهار طرف آن، کمتر دیگران نظاره‌گر شما هستند و در کار کردن شما اخلال ایجاد می‌کنند.

محدود کردن ورود صدا و بو به نشیمن و پذیرایی: بوی غذای سوخته و سر و صدایی که وسایل برقی تولید می‌کنند در آشپزخانه بسته می‌ماند و برای دیگر اعضای خانواده مزاحمت ایجاد نمی‌کند.

اگرچه این مزایا قابل توجه است؛ اما هنوز به عقیده بسیاری از افراد آشپزخانه‌های بسته دارای معایب زیر هستند:

انزوا: اگر از آن دسته افرادی هستید که از شرکت در فعالیت‌هایی مانند معاشرت با اعضای خانواده یا تماشای تلویزیون در حین آشپزی لذت می‌برید؛ احتمالا تنهایی در آشپزخانه بسته برای شما جذاب نخواهد بود.

نیاز به آشپزخانه‌ای با ابعاد بزرگ: آشپزخانه‌های بسته معمولا گزینه خوبی برای خانه‌های کوچک نیستند؛ زیرا فضا را به میزان قابل توجهی کوچک‌تر نشان می‌دهند.

مشکل در تردد: قرار دادن یک مانع بین آشپزخانه و نشیمن باعث می‌شود که برای حمل غذا و ظروف با دردسر مواجه شوید.

 آشپزخانه بسته یا اشپزخانه باز

 تفاوت در طراحی آشپزخانه باز و طراحی آشپزخانه بسته

آشپزخانه‌های بسته و باز یک تفاوت اصلی و مهم دارند و آن هم طراحی متفاوت آنهاست. همانطور که اشاره شد؛ در آشپزخانه‌های اپن یا همان باز، حداقل یکی از اضلاع آشپزخانه دیوار ندارد. این در حالی است که برای داشتن یک آشپزخانه بسته باید فضای مورد نظر با چهار دیوار محاصره شده و برای ورود به آن، روی یکی از دیوارها دربی طراحی شود.

کدام طراحی مناسب چه فضایی می‌باشد؟

معمولا آشپزخانه‌های باز برای خانه‌های کوچک مناسب هستند؛ زیرا همانطور که گفته شد یکی از ویژگی‌های اصلی این پلان، ایجاد خطای بصری و بزرگ‌نمایی است. اما آشپزخانه بسته به دلیل محاصره شدن با چهار دیوار هم اجازه ورود نور آشپزخانه به پذیرایی را نمی‌دهد و هم باعث می‌شود که فضا از آنچه که هست کوچک‌تر به نظر برسد. علاوه بر همه این موارد، افرادی که به سبک مدرن علاقه دارند و می‌خواهند آشپزخانه منزل خود را با کابینت مدرن یا کابینت نئوکلاسیک تجهیز کنند بهتر است به جای پلان بسته، یک پلان باز را برای آشپزخانه انتخاب کنند. کابینت مدرن جلوه شکیلی داشته که برای نمایش آن حتما نیاز دارید آشپزخانه اپن باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

برای طراحی آشپزخانه به همان شکلی که همیشه آرزوی آن را داشتید باید تصمیمات مهمی را بگیرید. یکی از این تصمیمات، استفاده...
رنگ سفید کلاسیک یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها برای دیزاین آشپزخانه است. این رنگ هرگز از مد نمی‌افتد و قابلیت هماهنگی با دیگر...
گر آشپزخانه شما کوچک است بهتر است کاری نکنید که از آنچه هست کوچک‌تر به نظر برسد. یکی از تصمیمات اشتباهی که...
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه روش‌های تولید، علاوه بر ایجاد تنوع بالا در مدل‌های مختلف کابینت، متریالی که در ساخت این...