پنتری در لغت ، از کلمه ی (pan) که به فرانسوی (نان) معنا میشود . در آن دوران پنتری یک اتاق سرد و تاریک بوده به حساب می آمده است که در آن فقط مواد غذایی فاسد شدنی نان و کیک و…. نگه داری میشده است . ولی امروزه پنتری ، مفهموم بسیار گستره تر و متفاوت تری را به خود گرفته است و به در خانه های امروزی با کابینت مدرن عضوی لازم به حساب می آید .
اگر بخواهیم پنتری را به طور کلی تعریف کنیم میتوانیم بگوییم پنتری به فضای کوچکی از خانه یا آشپزخانه است که با مجموعه ای از قفسه هایی با سایزهای متغیر و متفاوت به یک فضای کاربردی و مفید بَدَل میشود . در این قفسه ها ظروف کناری و مواد خوراکی فاسدنشدنی نگه داری میشود .
پنتری به طور معمولی یا به شکل طاقچه یا طبقات و یا پارتیشن ساخته میشود . در ادامه با هم چند مدل پنتری آشپزخانه را میبینیم.
به طور معمول پنتری نزدیک به آشپزخانه ساخته میشود و این عمل باعث میشود که لوازم مورد استفاده ی آشپز دم دستش باشد و در کارش دیگر خللی وارد نمیشود.
کابینت های زیر سینک به دلیل وجود لوله های آب و فاضلاب ، یا بدون استفاده میمانند یا تبدیل به یک انباری نامنظم وسایل تبدیل میشود . اما با استفاده از قفسه های کوچک و یک طراحی خلاقانه میتواند بهترین استفاده را از آن کرد .
همینطور میتوان از کشوهای حالت c استفاده شود ، در این نوع کشوی کابینت پنتری آشپزخانه پیشنهاد میشود که در کشو درچه ی بازشویی طراحی کنید که بتوانید در آن وسایل مخصوص شست و شو را قرار دهید .
به طول معمول در طراحی های کابینت ، دیده میشود که از لبه های پایینی کابینت تا زمین 15 سانت فاصله وجود دارد ؛ این فاصله به عنوان یک فضای بلااستفاده حساب می آید. در برخی آشپزخانه های کوچک همین 15 سانت فاصله ، با یک طراحی درست و زیبا بسیار کارآمد هستند.
برای اینکار فقط کافی است که این فاصله را با کشوهای چسبیده به زمین پوشاند . هرچند افراد سختگیر ، بر این باورند که این کشوهای پنتری مانع شست و شوی کف میشود ؛ اما در حقیقت افرادی که آشپزخانه های کوچک دارند حتما از این فضای اضافی استقبال میکنند.
همیشه در ساخت کابینت یک فضای فرضی برای یخچال در نظر گرفته و خالی میماند. ولی اگر یخچال شما از این فضا ابعاد کوچکتری داشته باشند ، باعث میشود یک تیکه از آشپزخانه بلااستفاده بماند. برای این مشکل میتوان از پنتری کنار یخچال استفاده کرد .
در بسیاری از کابینت ها ، گوشه های آن فضای دلنشینی و دم دستی را به ما نمیدهد . برای این مشکل میتوان آن را میتوان آن را به یک پنتری تبدیل کرد.
فضایی که میز های غذاخوری اشغال میکنند همیشه برای آشپزخانه مشکل ساز بوده است ، زیرا یا جلوی رفت و آمد را میگیرین یا همیشه افراد مجبور اند آن را جا به جا کنند . اما با نصب میزهای کشویی که در خود کابینت به عنوان پنتری ، در زمان جمع بودن جا میشود ، این مشکل به بهترین شکل از بین میرود.
اگر بخواهیم تفاوت بین پنتری آشپزخانه با پنتری روم را بدانیم ابتدا باید با تعریف این دو آشنا شویم. پنتری روم به فضایی در داخل و یا خارج از آشپزخانه گفته میشود که مبله و قفسهبندی شده و از آن برای نگهداری از مواد غذایی استفاده میشود. این در حالی است که کابینت پنتری نوعی کابینت است با همین کاربرد که معمولا محل آن در کنار یخچال یا گاز تعبیه میشود. در گذشته، در اکثر خانهها فضایی جداگانه از آشپزخانه وجود داشت که از آن به عنوان انبار آذوقه و مواد غذایی استفاده میشد. این فضا در حقیقت همان پنتری روم بود. اما کم کم با کوچکتر و محدودتر شدن ابعاد خانهها، لزوم طراحی فضایی اختصاصی در میان کابینتها برای نگهداری از مواد غذایی ضروری مانند حبوبات و ادویهها احساس شد. به همین خاطر کم کم کابینتسازها با هدف بهینهسازی فضای آشپزخانه، کابینتی به نام کابینت پنتری را در طراحی خود جای دادند.
ایجاد نظم و آراستگی و بهینهسازی فضای محدود آشپزخانه، مهمترین هدف از طراحی پنتری در آشپزخانه است. وجود فضایی جداگانه برای نگهداری از ظروف، ادویهها و حبوبات در داخل کابینتها باعث میشود که روی اپن و کانتر همیشه مرتب به نظر برسد. در نظر گرفتن این فضای اختصاصی، علاوه بر اینکه باعث زیباتر شدن محیط آشپزخانه میشود؛ دسترس شما به مواد غذایی که به صورت روزانه از آنها استفاده میکنید را نیز تسهیل میکند.
اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که خرید مایحتاج خود را به صورت ماهانه انجام میدهید اما همیشه با کمبود فضا برای ذخیرهسازی خوراکیها مواجه هستید؛ وجود یک پنتری با ابعاد مناسب در آشپزخانه به دردتان خواهد خورد. علاوه بر این خوراکیهایی مانند ادویهها و سبزیجات خشک، بعضا بوی تندی دارند و کنار هم قرار دادن آنها باعث میشود این بوها با هم ترکیب شود. در این شرایط نیز وجود پنتری کاملا کاربردی است و از وقوع چنین اتفاقی پیشگیری میکند.
اغلب مواد غذایی خشک را میتوان در پنتری آشپزخانه به شیوهای اصولی و بهداشتی نگهداری کرد. اما این فضا برای ذخیرهسازی خوراکیهایی مانند برنج، شکر، آرد، گندم، جو، حبوبات، انواع کنسروها، سبزیجات خشک و تنقلاتی مانند بیکسویت، چیپس و پفک بسیار مناسب است. پنتری آشپزخانه معمولا دارای دو بخش است. بخش زمینی آن که قابلیت تحمل بار بیشتری دارد؛ برای نگهداری از ظروف نیز کاربردی است. اما بخش دیواری را معمولا با شلف و قفسههای دکوراتیو طراحی میکنند و برای نگهداری مواد غذایی سبکتر مناسب است. به همین خاطر بهتر است خوراکیهایی که مدام به آنها نیاز دارید؛ مانند ادویهها، نمک، حبوبات، شکر و برنج را در حجم کم در قسمت بالا و وسایل حجیم و کم کاربردتر را در بخش زمینی این کابینت قرار دهید.
طراحی کابینت به شیوهای که موجب کارایی بیشتر فضا، جلوگیری از بهمریختگی و برقراری نظم شود؛ باعث خواهد شد که فضای کلی آشپزخانه زیباتر و شکیلتر به نظر برسد. از طرفی در اغلب خانهها ساکنین با مشکل کمبود فضا مواجه هستند و برای قرار دادن تمام مواد غذایی و ظروف در کابینتها اولویتبندی خاصی دارند. معمولا افراد در این اولویتبندی، میزان استفاده و سایز را در نظر میگیرند. به عنوان مثال آنها به جای قرار دادن یک کیسه برنج در آشپزخانه، ترجیح میدهند ظرف کوچکی را از این ماده خشک پر کرده و در فضای خاصی در کابینت به نام پنتری بگذارند و به جای آن کیسههای برنج را در انباری یا کمد دیواری نگهداری کنند. اما شاید تا اینجا این سوال برای شما پیش آمده باشد که سبد سوپری نیز دقیقا همین ویژگی را دارد؛ بنابراین چه تفاوتی بین سبد سوپری و پنتری آشپزخانه وجود دارد؟ در موارد زیر میتوانید عمده تفاوتی که بین پنتری و سبد سوپری وجود دارد را مشاهده کنید.
مقالات مشابه
چوبین دکور یـکی از بزرگترین تولید کننـدگان کابینت نه فقط در سراسر کشور میباشـد و قابلیت تولید بالایی که خـط تولیـد کمپ چوبین دکور دارد این کارخـانه را بـه یکی از مجمـوعههـای بـی مانند در ایـران تــبدیل کرده است. خط تولــید این کارخــانه در دهه هفتاد توســط مهندسین ترک راه انـدازی شد.
تماس با ما
تهران - زعفرانیه - مقدس اردبیلی - پلاک3 - واحد 10
دفتر مرکزی تهران
شماره همراه
ساعت کاری مجموعه: 9 صبح الی ۱۷ عصر
محصولات
تمامی حقوق این سایت برای چوبین دکور محفوظ می باشد
طراحی شده در شرکت نوین مارکتینگ