مزایا و معایب کابینت سقفی

کابینت سقفی

حتما شما هم آشپزخانه‌هایی را دیده‌اید که کابینت‌های دیواری در آنها تا سقف امتداد پیدا کرده‌اند. این مدل کابینت که معمولا به آن کابینت سقفی گفته می‌شود طرفداران خاص خود را دارد. ویژگی اصلی این محصولات این است که ارتفاع تاج طراحی شده برای آنها به حدی بلند در نظر گرفته می‌شود که فاصله بین بدنه کابینت و سقف پوشانده شود. انتخاب کابینت سقفی برای آشپزخانه بستگی به این دارد که ارتفاع سقف از زمین چقدر است. معمولا کوتاه‌ترین سقف حدود 2.5 متر ارتفاع دارد. بنابراین کابینت‌های سقفی در این آشپزخانه فرضی باید آنقدری ارتفاع داشته باشند که بتوانند این ارتفاع را پوشش دهند. بیشتر کابینت‌های سقفی آماده برای ارتفاع 2.5 متر مناسب هستند؛ بنابراین اگر ارتفاع سقف آشپزخانه شما بیشتر از این متراژ باشد باید کابینت سقفی را برای آن به صورت سفارشی و با ارتفاعی مناسب تهیه کنید. اما سوال اصلی که در اینجا مطرح می‌شود این است که چرا باید کابینت‌های دیواری را در برخی از خانه‌ها به صورت سقفی سفارش دهیم و کابینت سقفی چه مزایا و معایبی دارد؟ در ادامه این مقاله در مورد همین موضوع مهم صحبت می‌کنیم.

 

 مزایای طراحی کابینت تا سقف چیست؟

تنها راهی که به کمک آن می‌توانید متوجه شوید که کابینت سقفی برای آشپزخانه شما مناسب است یا خیر، خواندن مزایا و معایب طراحی کابینت به این شکل است. گرچه مزایای امتداد کابینت تا سقف آشپزخانه بسیار است؛ اما ما تصمیم گرفته‌ایم تا در این بخش از مقاله به مهم‌ترین مزایای آن اشاره کنیم.

 دسترسی به فضای بیشتر برای نمایش زیبایی‌های درب و جزئیات کابینت

تاج یکی از اجزای اصلی در کابینت کلاسیک و کابینت نئوکلاسیک است. اگر دوست دارید تاجی که برای کابینت‌های آشپزخانه خود سفارش داده‌اید جلوه زیباتری داشته باشد؛ باید بدنه کابینت‌های دیواری را مرتفع کنید تا این تاج با چسبیدن به سقف و پوشش فضای خالی اجازه خودنمایی پیدا کند. ضمن اینکه قفسه‌های باز و شیشه‌خور نیز در این شرایط فضای بیشتری دارند و می‌توانید اکسسوری‌ها و وسایل تزئینی بیشتری را در این قفسه‌‌ها بگذارید. به عنوان مثال اگر مدل کابینت‌تان از نوع کلاسیک یا نئوکلاسیک است می‌توانید برای آن طرف از اپن که به دیوار وصل شده است یک قفسه باز یا شیشه‌ای سفارش داده و درون آن را با ظروف سفالی تزئینی دیزاین کنید. به این شکل می‌توانید فضای آشپزخانه و دکوراسیون داخلی آن را کمی کلاسیک‌تر کنید.

معایب کابینت سقفی

 افزایش فضای داخلی کابینت‌ها

با افزایش ارتفاع کابینت، طبیعتا فضای داخلی قفسه‌های آن نیز بیشتر می‌شود. شما می‌توانید از این فضا برای نگهداری از وسایل و ادویه‌هایی استفاده کنید که در طول هفته زیاد به آنها نیازی ندارید و هر چند وقت یک بار از آنها استفاده می‌کنید. کابینت‌های دیواری که با ارتفاع معمولی ساخته می‌شوند عموما دو طبقه داخلی دارند. این در حالی است که کابینت‌های سقفی به لطف ارتفاع بیشتر دارای 3 طبقه هستند. بنابراین اگر به دنبال کابینتی هستید که بیشتر از حد معمول فضا ذخیره‌سازی در اختیارتان قرار دهد؛ کابینت سقفی را انتخاب کنید. با این وجود دیگر نیازی نیست نگران این باشید که وسایل کم مصرف آشپزخانه را باید کجا بگذارید. حتی در صورت تمایل می‌توانید بعضی از ظروف را به عنوان اکسسوری درون قفسه‌های باز کابینت قرار دهید.

 معایب طراحی کابینت تا سقف چیست؟

کابینت‌های سقفی نیز مانند دیگر محصولات این گروه در کنار مزایا، دارای معایبی هستند؛ گرچه این معایب به اندازه مزایای این محصول نیست. در این بخش به دو مورد از معایبی که طراحی کابینت تا سقف ممکن به همراه داشته باشد اشاره می‌کنیم.

افزایش هزینه سفارش کابینت

برای ساخت کابینتی که هم ارتفاع با سقف باشد؛ قطعا باید مواد اولیه بیشتری استفاده شود. با این وجود هزینه ساخت هر مترمربع کابینت سقفی نسبت به کابینت‌های معمولی بیشتر است. به همین خاطر بسیاری از مشتریان برای کاهش هزینه‌ها و به دلیل کمبود بودجه به سراغ سفارش این محصول نمی‌روند. گرچه مزایای متعددی که این مدل کابینت دارد معمولا می‌تواند مشتریانی که در سفارش تردید داشته و با کمبود بودجه خرید مواجه نیستند را مجاب کند.

 دسترسی دشوار به فضای داخلی طبقات بالا

چون بدنه این کابینت‌ها تا سقف امتداد دارد دسترسی به طبقات بالای آن برای برخی از افراد کمی دشوار است. این افراد مجبور هستند برای برداشتن وسایل از این طبقه، حتما از چهارپایه استفاده کنند. بنابراین اگر قصد دارید قسمتی از کابینت‌های آشپزخانه را به صورت سقفی سفارش دهید حتما شرایط خود را در نظر بگیرید. اگر سقف آشپزخانه شما ارتفاع زیادی دارد؛ شاید استفاده از این مدل کابینت برای آشپزخانه شما چندان مناسب نباشد. یکی از بهترین روش‌ها برای پاسخ دادن به این سوال که آیا کابینت سقفی برای خانه من مناسب است یا خیر؟ این است که از قبل تصمیم بگیرید که قرار است کدامیک از وسایل را در طبقات بالا بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مشابه

برای طراحی آشپزخانه به همان شکلی که همیشه آرزوی آن را داشتید باید تصمیمات مهمی را بگیرید. یکی از این تصمیمات، استفاده...
رنگ سفید کلاسیک یکی از محبوب‌ترین رنگ‌ها برای دیزاین آشپزخانه است. این رنگ هرگز از مد نمی‌افتد و قابلیت هماهنگی با دیگر...
گر آشپزخانه شما کوچک است بهتر است کاری نکنید که از آنچه هست کوچک‌تر به نظر برسد. یکی از تصمیمات اشتباهی که...
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه روش‌های تولید، علاوه بر ایجاد تنوع بالا در مدل‌های مختلف کابینت، متریالی که در ساخت این...