Search
Close this search box.

کابینت ام دی اف

کابینت ام دی اف

مزایای کابینت mdf

معایب کابینت mdf

کابینت MDF

اگر به فکر بازسازی آشپزخانه خود با بودجه‌ای محدود هستید؛ احتمالا کابینت ساخته شده از نوعی تخته فیبری با چگالی متوسط (MDF) باید یکی از گزینه‌های اصلی شما باشد. ام‌دی‌اف ممکن است دوام کمتری نسبت به چوب داشته باشد؛ اما قیمت بسیار پایین‌تری دارد. MDF یک محصول مهندسی شده است که از بقایا و خرده چوب‌هایی مانند خاک اره که توسط چسب یا رزین به هم متصل شده‌اند ساخته شده است. مواد به کار رفته در تولید و فرآیند ساخت ام‌دی‌اف ممکن است باعث سنگین‌تر شدن آن نسبت به چوب شود؛ اما سطح صافی به آن می‌دهد که برای تولید کابینت ام دی اف رنگ شده عالی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کابینت MDF، آشنایی با انواع کابینت تولید شده با این ماده و اینکه آیا این مدل کابینت گزینه خوبی برای بازسازی آشپزخانه است و ارزش فکر کردن را دارد یا خیر؟ ادامه این مطلب را حتما بخوانید.

کابینت ام دی اف چیست؟

ورق‌های فیبری با چگالی متوسط که در اصطلاح به آن MDF نیز گفته می‌شود؛ جایگزین مقرون‌به‌صرفه‌ای برای کابینت‌های چوبی ساخته شده از چوب درختانی مانند گیلاس، بلوط یا افرا است. اگر قصد دارید کابینت آشپزخانه خود را بعد از ساخت رنگ‌آمیزی کنید؛ ام‌دی‌اف ممکن است جایگزین بهتری نسبت به چوب باشد.
یکی از معایب چوب این است که با نوسانات دمایی، منبسط و منقبض می‌شود. این انقباض و انبساط ممکن است باعث شود که رنگ روی بدنه، بعد از مدتی حباب بزند یا ترک بخورد. انواع کابینت mdf از این منظر عملکرد بهتری نسبت به چوب دارند. به طور کلی ام‌دی‌اف در برابر تغییرات دمایی و میزان رطوبت محیط، دوام بهتری دارد. همچنین این ورق‌ها دارای سطح صاف و بدون ناهمواری هستند. به همین خاطر از آنها به عنوان گزینه‌ای عالی برای تولید کابینت‌های رنگ شده یاد می‌شود. این ماده به دلیل مصرف رزین در روند تولیدش که با هدف نگهداری الیاف چوب در کنار هم از آن استفاده می‌شود؛ در برابر آفات و حشرات نیز مقاوم‌تر است.
بزرگ‌ترین مزیت انواع کابینت mdf این است که نسبت به بسیاری از مدل‌های دیگر از همین محصول، قیمت بسیار پایین‌تری دارند. از آنجایی که روی سطح این تخته‌ها هیچگونه ناهمواری وجود ندارد؛ مایعات نمی‌توانند به سادگی جذب بافت آن شوند. بنابراین با تجهیز آشپزخانه خود با تنوعی بی‌نظیر از انواع مدل های کابینت ام دی اف نیازی نیست که نگران تبله کردن یا تورم بدنه کابینت باشید. البته روش صحیح آب‌بندی بدنه با استفاده از روکش یا رنگ، نقش مهمی در مقاومت ورق در برابر رطوبت و جلوگیری از متورم شدن آن دارد. اگر می‌خواهید کابینت را همراه با تزئینات یا منبت‌های خاص سفارش دهید؛ ام‌دی‌اف یک ماده عالی است زیرا برش این تخته‌ها با اره مخصوص منبت‌کاری و همچنین استفاده از ابزار روی آن بسیار آسان است.

مزایا و معایب ام دی اف


مزایای کابینت ام دی اف عبارتند از:

قیمت مناسب: مدل های کابینت ام دی اف جزء ارزان‌ترین کابینت‌های بازار هستند.
ظاهر زیبا: با انتخاب روکش مناسب برای محصول از بین روکش‌های متنوع موجود در بازار از جمله ملامینه براق، می‌توانید این تخته‌ها را به کابینت‌های زیبایی تبدیل کنید.
سهولت در استفاده از ابزار: ورق MDF به دلیل فرآیند خاص تولید، در برابر ابزارزنی بسیار انعطاف‌پذیر است. در واقع تمام مدل های کابینت ام دی اف از جمله کابینت هایگلاس یا روکش چوب و کابینت ممبران بسیار نرم بوده و می‌توان آنها را با ابزار شکل و فرم داد.

سطح صاف و متراکم: همانطور که اشاره شد؛ سطح این فیبر‌ها بسیار صاف و بدون ناهمواری است. به همین خاطر اگر نیاز به رنگ‌آمیزی کابینت بعد از ساخت دارید؛ بهتر است مدل مد نظر خود را از بین انواع کابینت mdf انتخاب کنید.
پایداری و مقاومت قابل قبول: این تخته‌های فیبری در مقایسه با نئوپان روکش کلامینه در برابر فشار ناشی از وزن وسایل آشپزخانه مقاومت بهتری دارد و نیاز نیست نگران خم شدن یا تغییر شکل آن بعد از مدتی باشید.
دوام بالا: شیوه تولید ام‌دی‌اف به صورتی است که موجب افزایش دوام آن می‌شود. بنابراین شما می‌توانید با یک بار سفارش کابینت ام دی اف برای آشپزخانه خود، یک عمر از آن استفاده کنید.
سهولت در نظافت: هم کابینت ام دی اف رنگ شده و هم نوع روکش شده این محصول، خیلی ساده تمیز شده و نیازی به اتلاف وقت زیاد برای نظافت آنها نیست.
در کنار این موارد، کابینت‌های ساخته شده از MDF معایبی نیز دارند که در ادامه آنها را تشریح می‌کنیم.
مقاومت پایین در برابر رطوبت: این مدل کابینت‌ها، اگر سالم باشند و نقصی در بدنه آنها وجود نداشته باشد؛ نسبت به رطوبت بسیار مقاوم هستند. اما اگر روکش آنها به هر دلیل آسیب ببیند؛ ممکن است نفوذ آب به عمق مغزی، باعث تورم بدنه شود.
دارای بافت نرم: نرم بودن بافت تخته‌های MDF به همان میزان که مزیت این محصول محسوب می‌شود؛ گاهی جنبه منفی آن را نیز روشن می‌کند. بافت نرم این تخته باعث می‌‌شود که اجرای هر طرحی روی آن میسر باشد؛ اما در عین حال با استفاده مکرر می‌تواند باعث هرز شدن پیچ‌ها و ابزارها شود.

قیمت کابینت ام دی اف

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد؛ قیمت مناسب و اقتصادی به عنوان یکی از مزایای کابینت‌های MDF شناخته می‌شود. بنابراین شما با سفارش این مدل کابینت برای آشپزخانه خود می‌توانید با حداقل هزینه تغییرات زیادی در دکوراسیون داخلی ساختمان خود ایجاد کنید. در حال حاضر این مدل کابینت را هم می‌توان با MDF ایرانی و هم با MDF خارجی تولید کرد. به همین خاطر قیمت نهایی هر متر مربع کابینت ام دی اف بستگی به جنس تخته و برند تولیدکننده آن دارد.

نحوه محاسبه قیمت کابینت

طریقه محاسبه قیمت کابینت ام دی اف به این صورت میباشد: یک متر کابینت هوایی به عمق 40  و ارتفاع 70 تا 90 و یک متر کابینت زمینی با عمق 60 و ارتفاع 90 یک متر حساب میشود. دستگیره و لولا بر روی هر متر محاسبه شده است.

قیمت صفحه کابینت جدا و بر اساس انتخاب مشتری محاسبه میشود.


اگرچه کابینت‌های ام‌دی‌اف مقرون به صرفه‌تر از کابینت‌های چوبی هستند؛ اما این تخته‌های فیبری استحکام بالایی دارند و در صورت نگهداری صحیح می‌توانند به اندازه چوب دوام بیاورند. یکی از اصلی‌ترین نکاتی که در نگهداری از این کابینت‌ها باید رعایت کنید؛ شیوه اصولی تمیز کردن آنهاست. برای تمیز کردن کابینت ام دی اف ابتدا باید با استفاده از یک پارچه خشک گرد و غبار را از بین ببرید. سپس چند قطره مایع ظرفشویی را در آب گرم حل کرده و سطح کابینت را با این محلول تمیز کنید. حواستان باشد هنگام تمیز کردن از آب زیاد استفاده نکنید. کف روی کابینت را نیز باید سریعا با یک پارچه خشک پاک کنید تا رطوبت اضافی به کابینت‌ها آسیب نرساند.

قیمت کابینت mdf

انواع ام دی اف

انواع کابینت mdf بر اساس جنس و رنگ عبارتند از:

کابینت ام دی اف مات:

روکش این کابینت‌‌ها از جنس مواد براقی مانند هایگلاس نیست. بیشتر تخته‌هایی که کابینت MDF مات را از آن تولید می‌کنند روکش ملامینه یا روکش برجسته هستند.

کابینت ام دی اف براق:

اگر آشپزخانه کوچکی دارید؛ حتما به سراغ مدل‌های براق کابینت MDF بروید. براق بودن سطح بدنه این کابینت‌ها باعث انعکاس نور و روشن شدن فضای آشپزخانه می‌شود.

کابینت ام دی اف روکش لمینت:

لمینت نیز یک نوع روکش براق است که روی تخته فیبری MDF اعمال شده و با استفاده از آن می‌توان کابینت‌های MDF متنوعی تولید کرد.

کابینت ام دی اف روکش ممبران:

این سبک کابینت MDF که جزء کابینت‌های کلاسیک دسته‌بندی می‌شود نیز نوعی پرطرفداری از کابینت ام دی اف است و فروش بالایی دارد.

کابینت ام دی اف روکش چوب:

اعمال روکش چوب طبیعی روی تخته‌های فیبری MDF باعث می‌شود که شکل این تخته‌ها برای تولید کابینت‌ های کلاسیک و زیبا مناسب شود. البته از این جنس MDF می‌توانید برای تولید کابینت‌ مدرن نیز استفاده کنید؛ اما فرم ظاهری این ورق‌ها بیشتر مناسب ساخت مدل‌های کلاسیک است.

کابینت ام دی اف روکش پلکسی گلاس:

این کابینت‌ها با تخته‌هایی تولید می‌شوند که روکشی بسیار مقاوم و براق به نام پلکسی گلاس دارند. به همین دلیل هم به آنها کابینت پلکسی گلاس گفته می‌شود.

کابینت ام دی اف روکش UV:

این روکش 9 لایه و گران قیمت، از بدنه MDF در برابر نور خورشید محافظت می‌کند و باعث می‌شود که کیفیت تخته به مرور زمان کاهش پیدا نکند. سطح روکش UV شبیه به روکش هایگلاس و اکریلیک است منتهی با میزان براقیت کمتر. روکش یووی در برابر اشعه ماورای بنفش مقاومت بسیار بالایی دارد.

روکش ام دی اف

از آنجایی که تخته ام‌دی‌اف خام ماده جذابی برای تولید کابینت نیست؛ معمولا آن را بعد از روکش کردن برای تولید این محصول استفاده می‌کنند. روکش‌های متفاوتی که در ادامه به صورت مختصر آنها را به شما معرفی خواهیم کرد؛ هر کدام ویژگی‌ها و مزایای خاص خود را دارند. ضمن اینکه از نظر ظاهری نیز متفاوت هستند و از رنج قیمتی متفاوتی برخوردار می‌باشند. معمولا برای مهیا کردن MDF خام برای تولید انواع کابینت mdf می‌توان از روکش‌های زیر استفاده کرد:

  • روکش هایگلاس
  • روکش لمینت
  • روکش اچ‌پی‌ال (HPL)
  • روکش ملامینه
  • روکش کاغذی یا لترون
  • روکش PVC یا ممبران
  • روکش چوب طبیعی
  • روکش UV
انواع کابینت ام دی اف

ویژگی های ام دی اف

از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های MDF می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • MDF هم به سختی خم می‌شود و هم به سختگی ترک می‌خورد. اگرچه ام‌دی‌اف از نظر فنی از چوب ساخته شده است؛ اما ساختار آن کاملا متفاوت است. به همین دلیل است که این مدل چوب مهندسی شده بر خلاف دیگر مواد دارای انعطاف‌پذیری بیشتری در برابر رطوبت است. البته، اگر آن را در آب غوطه‌ور کنید؛ دیر یا زود تسلیم آسیب شده و متورم می‌شود. اما اگر فقط در معرض رطوبت هوا قرار داشته باشد؛ به طور کلی منبسط و منقبض شده و یکپارچگی و شکل کلی خود را از دست نخواهد داد.
  • ام‌دی‌اف مقرون‌به‌صرفه‌ترین و در دسترس‌ترین متریال برای تولید کابینت است. معمولا تخته‌های MDF قیمت پایین‌تری نسبت به چوب طبیعی دارند. البته، اگر MDF‌های گران قیمت را با چوب‌های ارزان قیمت‌تر مقایسه کنید؛ قطعا این اختلاف قیمت زیاد به چشم‌تان نمی‌آید. یکی دیگر از مزایای بزرگ این فرآورده مهندسی شده این است که وفور آن در مدل‌ها و طرح‌های مختلف در بازار بیشتر است.
  • ام‌دی‌اف را خیلی راحت‌تر از دیگر متریال کاربردی در صنعت کابینت‌سازی می‌توان رنگ کرد. برخلاف چوب، این فرآورده مهندسی شده فاقد دانه یا بافت خاصی است. این بدان معنی است که بدون نگرانی در مورد ظاهر یا گره‌ها و بدون سنباده زدن و پرکردن ناهمواری‌ها، می‌توان این ورق را رنگ کرد.
  • MDF بهترین فرآورده چوبی برای تولید مدل های کابینت ام دی اف است. مزایای این ماده غیر قابل انکار است. به عنوان مثال انعطاف‌پذیری تولید کابینت ام دی اف به طراحان داخلی این امکان را می‌دهد که این محصول را در طرح‌های مختلف تولید کنند. ضمن اینکه MDF مقاومت بیشتری در برابر رطوبت دارد و به همین خاطر گاهی از آن برای تولید کابینت زیر سینک دستشویی نیز استفاده می‌شود.

قیمت کابینت ام دی اف

همانطور که در بخش قبلی اشاره شد؛ قیمت مناسب و اقتصادی به عنوان یکی از مزایای کابینت‌های MDF شناخته می‌شود. بنابراین شما با سفارش این مدل کابینت برای آشپزخانه خود می‌توانید با حداقل هزینه تغییرات زیادی در دکوراسیون داخلی ساختمان خود ایجاد کنید. در حال حاضر این مدل کابینت را هم می‌توان با MDF ایرانی و هم با MDF خارجی تولید کرد. به همین خاطر قیمت نهایی هر متر مربع کابینت ام دی اف بستگی به جنس تخته و برند تولیدکننده آن دارد.
اگرچه کابینت‌های ام‌دی‌اف مقرون به صرفه‌تر از کابینت‌های چوبی هستند؛ اما این تخته‌های فیبری استحکام بالایی دارند و در صورت نگهداری صحیح می‌توانند به اندازه چوب دوام بیاورند. یکی از اصلی‌ترین نکاتی که در نگهداری از این کابینت‌ها باید رعایت کنید؛ شیوه اصولی تمیز کردن آنهاست. برای تمیز کردن کابینت ام دی اف ابتدا باید با استفاده از یک پارچه خشک گرد و غبار را از بین ببرید. سپس چند قطره مایع ظرفشویی را در آب گرم حل کرده و سطح کابینت را با این محلول تمیز کنید. حواستان باشد هنگام تمیز کردن از آب زیاد استفاده نکنید. کف روی کابینت را نیز باید سریعا با یک پارچه خشک پاک کنید تا رطوبت اضافی به کابینت‌ها آسیب نرساند.

رنگ بندی کابینت ام دی اف

انتخاب رنگ انتخاب مهمی در روند سفارش کابینت است. کابینت‌هایی که از جنس MDF ساخته می‌شوند رنگ‌شان بستگی به ورقی دارد که به عنوان روکش در این متریال استفاده شده است. خوشبختانه تنوع رنگی در این متریال به شدت بالاست و شما می‌توانید رنگ مورد نظر خود را از بین رنگ‌های موجود در پالت رنگی برندهای مختلف انتخاب کنید. در این پالت، رنگ‌های متنوعی وجود دارد که از آنها می‌توان برای تولید طیف متنوعی از کابینت‌ کلاسیک MDF و حتی مدل‌های جدید و مدرن استفاده کرد. به عنوان مثال ترکیب رنگ سفید و قرمز و دو طیف متفاوت از رنگ طوسی برای سفارش کابینت‌های ام‌دی‌اف مدرن بسیار مناسب است. از طرفی رنگ‌هایی نظیر سفید و طلایی یا ترکیب انواع قهوه‌ای برای کابینت‌کلاسیک بیشتر کارایی دارد.
در انتخاب رنگ کابینت تنها نکته‌ای که باید رعایت کنید؛ اصول انتخاب رنگ و هماهنگی آن با سایر وسایل خانه است. نکته مهم بعدی نیز این است که هر چقدر کیفیت تخته اهمیت دارد؛ کیفیت رنگ آن نیز مهم است. رنگ MDF آنقدر باید با کیفیت باشد که به مرور زمان پوسته پوسته و یا از روی تخته بلند نشود.

پروژه های انجام شده با این محصول

داده ای یافت نشد

فرم درخواست مشاوره

لطفا در صورت درخواست شماروه رایگان فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط باشند

آشپزخانه‌های امروزی نقش محوری را در هر خانه‌ای ایفا می‌کنند. اغلب افراد از این بخش نه تنها به عنوان مکانی برای پخت...
قیمت بالاتر کابینت هایگلاس ترک نسبت به نمونه ایرانی آن باعث شده تا خریداران به این موضوع مهم فکر کنند که تفاوت...
یکی از ارزان‌ترین راه‌ها برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی آشپزخانه، چسباندن برچسب روی بدنه درب‌های کابینت است. در حال حاضر شرکت‌های...
تنوع در بازار هر محصولی به‌خصوص بازار فروش کابینت آشپزخانه مزایا و معایب خاصی دارد. یکی از مهم‌ترین معایب تنوع محصول که...