Search
Close this search box.

کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب

مزایای کابینت روکش چوب

معایب کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب

کابینت چوبی یکی از اصیل‌ترین و در عین حال زیباترین کابینت‌هایی است که برای تجهیز آشپزخانه خود می‌توانید از آن استفاده کنید. اما از آنجایی که برای ساخت این کابینت به حجم و مقدار زیادی چوب نیاز است؛ تولید آن هزینه زیادی دارد و خرید این محصول از عهده تمام مشتریان بر نمی‌آید. با وجود گسترش روش‌های تولید و معرفی روکش‌های جدید به بازار، امروزه امکان تولید نوع جدیدی از کابینت چوبی به نام کابینت روکش چوب وجود دارد که علی‌رغم زیبایی ظاهری یکسان نسبت به کابینت چوبی ، از قیمت بسیار پایین‌تری برخوردار است. در واقع کابینت‌های روکش چوب با هزینه کمتر، ظاهر و بافت چوب طبیعی را روی بدنه کابینت ایجاد می‌کنند. برای تولید کابینت روکش چوب یک ورقه بسیار نازک از چوب واقعی را بر روی بدنه کابینت می‌چسبانند و پرس می‌کنند. این بدنه می‌تواند از هر جنسی باشد. اما معمولا کابینت‌سازها از MDF برای ساخت بدنه کابینت‌های چوبی استفاده می‌کنند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با این محصول جذاب بیشتر آشنا شوید

مزایا و معایب کابینت روکش چوب

مهم‌ترین مزایای کابینت روکش چوب عبارتند از:

قابلیت تولید با هزینه مقرون‌به‌صرفه‌تر نسبت به کابینت چوبی
تشابه ظاهری زیاد با کابینت‌های تمام چوب
مقاومت بالا در برابر رطوبت به دلیل استفاده از رنگ پلی استر یا پلی اورتان
استحکام و دوام بالا
داشتن سطحی صاف و یک‌دست و بدون خلل و فرج
قابلیت ابزارخوری بالا به دلیل استفاده از تخته MDF در تولید

این موارد عمده‌ترین مزایای کابینت روکش چوب است. اما این محصول در کنار این مزایا، دارای معایبی به شرح زیر نیز می‌باشد:

  • محدودیت مشتری در انتخاب رنگ سفید
  • ترمیم دشوار در صورت بروز مشکل
  • تنوع کم روکش‌ها
  • تولید برخی از محصولات با روکش‌های بی‌کیفیت و نامرغوب

 کابینت روکش چوب چییست؟

یکی از پر هزینه‌ترین بخش‌های طراحی داخلی ساختمان، ساخت کابینت و تجهیز آشپزخانه با این کمدهای کاربردی است. هزینه ساخت کابینت تا حدود زیادی تحت تاثیر متریالی مصرفی است. هر چقدر از مواد اولیه باکیفیت‌تر و گران‌تری استفاده شود؛ هزینه ساخت و قیمت محصول نیز بیشتر می‌شود. چوب تقریبا گران‌ترین متریال برای ساخت کابینت است. اما جدیدا کابینت‌سازها برای علاقمندان به کابینت‌های چوبی که بودجه کافی برای تجهیز آشپزخانه خود با این محصول ندارند؛ نوعی کابینت جدید را با نام کابینت روکش چوب به بازار عرضه کرده‌اند که تمام زیبایی‌های طرح‌های کلاسیک اجرا شده با چوب را داشته اما قیمت ارزان‌تری دارد. بدنه این کابینت‌ها معمولا از تخته‌های MDF تولید شده که با ورقی نازک از چوب طبیعی روکش می‌شود.

برای اعمال این روکش روی سطح بدنه، از دستگاه و حرارت استفاده شده و به نوعی آن ورق نازک روی MDF پرس می‌شود. در مرحله بعدی باید کابینت‌ها مطابق با سلیقه مشتری توسط دستگاه CNC ابزار خورده و حکاکی شود. در نهایت نیز برای جلوه بهتر کار، کابینت‌ها توسط استادکار پرداخت و رنگ، با رنگ مورد نظر مشتری رنگ‌آمیزی و آماده نصب می‌شوند.

 

بهترین ترکیب رنگ روکش چوب

برای رنگ‌آمیزی این محصولات از رنگ‌های متنوعی می‌توان استفاده کرد؛ اما در اکثر کارگاه‌ها برای انجام این کار روی رنگ پلی استر و پلی اورتان تکیه می‌کنند. رنگ‌های پلی اورتان در مقایسه با رنگ‌های پلی استر ماندگارتر و گران‌تر هستند. طیف رنگی متفاوتی در پالت این جنس رنگ‌ها وجود دارد که پرطرفدارترین آنها عبارتند از:

  • سفید
  • سفید طلایی
  • گردویی
  • کرم
  • فندوقی
  • قهوه‌ای

از این رنگ‌ها هم به صورت ترکیبی و هم به صورت تک رنگ می‌توان برای رنگ‌آمیزی کابینت‌های روکش چوب استفاده کرد.

 

قیمت کابینت روکش چوب

به طور کلی قیمت کابینت روکش چوب با وجود تشابه ظاهری زیاد، نسبت به کابینت چوبی بسیار پایین‌تر است. چرا که حجم چوب به کار رفته در ساخت این محصول کمتر بوده و همین عامل باعث کاهش بهای تمام شده می‌شود. نکته جالبی که در مورد این دو محصول وجود دارد این است که علی‌رغم تفاوت قیمت، تشابه ظاهری زیادی بین آنها وجود دارد.
البته چند عامل مهم وجود دارد که روی قیمت کابینت روکش چوب تاثیر می‌گذارند. این عوامل عبارتند از:

  • جنس و میزان مرغوبیت روکش
  • جنس تخته MDF مورد استفاده برای ساخت بدنه
  • جنس و کیفیت رنگ اعمال شده روی بدنه و درب‌ها
  • میزان مهارت و تجربه کابینت‌ساز

نحوه محاسبه قیمت کابینت 

طریقه محاسبه قیمت کابینت روکش چوب به این صورت میباشد: یک متر کابینت هوایی به عمق 40  و ارتفاع 70 تا 90 و یک متر کابینت زمینی با عمق 60 و ارتفاع 90 یک متر حساب میشود. دستگیره و لولا بر روی هر متر محاسبه شده است.

قیمت صفحه کابینت جدا و بر اساس انتخاب مشتری محاسبه میشود.

قیمت کابینت روکش چوب

ویژگی های کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب دقیقا مانند کابینت‌هایی که تمام بدنه آنها از چوب طبیعی ساخته شده است؛ گرما و زیبایی خاصی به محیط می‌بخشد. این محصول با وجود اینکه نسبت به کابینت‌های روکش مصنوعی گران‌تر است؛ اما به دلیل جلوه خاص و طبیعی بودن، بیشتر مورد استقبال مشتریان قرار دارد.  بلوط و ملچ از جمله انواع چوب کابینت هستند که در تولید این محصول به کار برده می‌شوند. چوب بلوط مقاومت زیادی در برابر سایش و رطوبت دارد و تناژ رنگی آن از قهوه‌‌ای روشن تا تیره متغیر است. چوب ملچ نیز به نسبت چوب بلوط بافت درشت‌تر و محکم‌تری داشته و در برابر ضربه مقاوم است. رنگ این چوب به صورت طبیعی قهوه‌ای مایل به قرمز است که رگه‌های سبز رنگی روی آن وجود دارد. از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های کابینت روکش چوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • جذابیت ظاهری بالا
  • اصالت
  • سازگاری با محیط زیست
  • افزایش حس گرما و صمیمت در آشپزخانه
  • انعطاف‌پذیری بالا و قابلیت اجرای طرح‌های کلاسیک
  • امکان تولید با انواع چوب کابینت
  • قیمت ارزان‌تر نسبت به کابینت تمام چوب

انواع کابینت چوبی

انواع کابینت روکش چوب بر اساس سبک طراحی، به سه دسته زیر تقسیم می‌شود:
  • کابینت روکش چوب کلاسیک
  • کابینت روکش چوب مدرن
  • کابینت روکش چوب نئوکلاسیک کابینت‌های روکش چوب کلاسیک پر از نقش و نگار هستند و تاج، ستون، سر ستون، پاخور و یا زیر چراغ منبت‌کاری شده مهم‌ترین اجزای آنها محسوب می‌شوند. روی درب‌های این مدل کابینت روکش چوب معمولا طرح‌های پیچیده و کلاسیک با جزئیات فراوان اجرا می‌شود. کابینت‌های روکش چوب مدرن طرح‌های ساده‌تری دارند و هیچکدام از المان‌های طرح کلاسیک در تولید و ساخت آنها استفاده نمی‌شود. حتی گاهی برخی از مدل‌ها را برای سادگی بیشتر بدون دستگیره می‌سازند. کابینت‌های روکش چوب نئوکلاسیک نیز چیزی مابین کابینت‌های کلاسیک و مدرن است که نه به اندازه سبک مدرن ساده و نه به اندازه سبک کلاسیک پیچیده و پر از نقش و نگار طراحی می‌شود.

کابینت روکش چوب راش

روکش‌های تولید شده از چوب راش به طور طبیعی دارای رنگ قهوه‌ای مایل به قرمز هستند و برای تولید کابینت قهوه‌ای روشن و کرم گزینه مناسبی محسوب می‌شوند. گرجستان بهترین تولیدکننده انواع روکش راش است که بسته به نوع محصول، روکش‌هایی در ضخامت‌های متنوع بین 0.5 تا 1 میلی‌متر تولید می‌کند. این چوب به نسبت چوب روسی گران‌تر و به نسبت چوب بلوط و گردو ارزان‌تر است.

کابینت روکش چوب بلوط

بلوط هم پرطرفدارترین و هم پرکاربردترین چوب برای تولید روکش کابینت است. روکش‌هایی که با استفاده از این مدل چوب تولید می‌شوند هم ظاهری زیبایی دارند و هم رنگ‌پذیری‌شان بالاست. به همین خاطر روکش چوب بلوط حجم فروش بالایی دارد. روکش بلوط کانادایی یا آمریکایی، بهترین روکش برای کابینت‌هایی است که قرار است به رنگ سفید در بیایند. 

کابینت روکش چوب گردو

انعطاف‌پذیری عالی و زیبایی ظاهری زیاد دو عاملی هستند که روکش ساخته شده از چوب درخت گردو را برای تولید کابینت بسیار توجیه‌پذیر می‌کنند. رنگ این روکش‌ها معمولا قهوه‌ای تیره است و برای تولید کابینت رنگ چوب گزینه مناسبی محسوب می‌شود. چوب درخت گردوی آمریکایی بهترین و گران‌ترین چوب برای تولید روکش‌های 1 تا 3 میلی‌متری است. هر چقدر ضخامت این روکش بیشتر باشد؛ دوام و پایداری آن نیز بیشتر خواهد شد.

کابینت روکش چوب ملچ

روکش ملچ در مقایسه با روکش راش و بلوط گران‌تر است و حاوی موج و گره‌های بسیار زیبایی است. این روکش به دلیل کمیاب بوده، قیمت بالایی دارد و به همین خاطر در ساخت کابینت‌های طرح چوب معمولا از روکش بلوط که ظاهر یکسانی دارد به جای روکش ملچ استفاده می‌شود.

طراحی کابینت روکش چوب 

از آنجایی که تمامی روکش‌های چوبی انعطاف‌پذیری بالایی در برابر اجرای طرح دارند؛ کابینت‌سازها می‌توانند هر طرحی را روی بدنه کابینت‌های طرح چوب پیاده کنند. البته این طرح بسته به نیاز مشتری می‌تواند پیرو سبک‌های مختلف از کلاسیک گرفته تا مدرن باشد. بنابراین شما برای انتخاب طرح کابینت روکش چوب با هیچ‌گونه محدودیتی مواجه نیستید.
قیمت کابینت روکش چوب طبیعی

طراحی کابینت روکش چوب طبیعی

همانطور که حتما می‌دانید؛ کابینت‌های روکش شده؛ قابلیت تولید با دو مدل روکش طبیعی و مصنوعی را دارند. روکش‌های طبیعی به ورق‌های نازکی گفته می‌شود که از چوب طبیعی ساخته شده و هیچ‌گونه مواد مصنوعی در روند ساخت‌شان مورد استفاده قرار نگرفته است. این روکش‌ها بر اساس ضخامت، قابلیت اجرای طرح‌های متنوع را دارند و برخلاف روکش‌های مصنوعی که برخی از آنها شکل‌پذیری پایین‌تری دارند؛ می‌توان روی آنها هر طرحی که مورد نظر مشتری است را پیاده‌سازی کرد. بنابراین این مشتری است که تصمیم می‌گیرد کابینت خود را بر اساس المان‌های چه سبکی طراحی و سفارش دهد.

 

نحوه ساخت کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب طی مراحل زیر ساخته می‌شود:

در مرحله اول باید مغزی با استفاده از دستگاه مخصوص CNC ابزار خورده و طرح مورد نظر روی آن اجرا شود. بسته به سفارش مشتری این مغزی برش خورده هم می‌تواند از جنس MDF و هم از جنس نئوپان باشد.
بعد از ابزار زنی، بدنه باید با استفاده از تکنیک سمباده‌زنی صیقلی و کاملا یک‌دست شود.
در این مرحله روی سطح صاف کابینت‌ها نوع خاصی از چسب اعمال می‌شود تا بدنه آماده نصب روکش شود.
در این فاز تولید، ورق‌های روکش مطابق با طرحی که دارند در کنار هم چیده و آماده پرس شدن روی بدنه طرح خورده و چسب‌کاری شده کابینت می‌شوند.
بعد از مرحله پرس باید صبر کرد تا چسب روکش خشک شود. سپس مرز بین روکش‌ها با استفاده از سنباده و ماشین‌های مخصوص کاملا محو می‌شود.
ورق‌های آماده و روکش شده وارد مرحله برش می‌شوند تا به قطعات مورد نیاز کابینت‌ساز درآمده و برش خورده و برای ساخت قسمت‌های مختلف محصول اعم از بدنه و درب‌ها مورد استفاده قرار بگیرند.
مرحله نهایی کار که مرحله رنگ‌آمیزی است؛ با استفاده از رنگ‌های پلی اورتان و پلی استر انجام می‌شود. در مورد انتخاب جنس رنگ یک نکته بسیار مهم وجود دارد و آن هم این است که بهتر است درب‌ها و محل‌های در معرض دید با رنگ پلی استر که از نظر ظاهری جذاب‌تر هاست و در برابر نفوذ آب مقاومت بهتری نسبت به رنگ‌های عادی دارند رنگ‌آمیزی شود.
کابینت‌ها بعد از نصب باید مرحله لکه‌گیری و رفع مشکلات احتمالی را طی کرده تا ظاهر جذاب‌تر و دل‌پذیرتری پیدا کنند.

پروژه های انجام شده با این محصول

داده ای یافت نشد

فرم درخواست مشاوره

لطفا در صورت درخواست شماروه رایگان فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط باشند

آشپزخانه‌های امروزی نقش محوری را در هر خانه‌ای ایفا می‌کنند. اغلب افراد از این بخش نه تنها به عنوان مکانی برای پخت...
قیمت بالاتر کابینت هایگلاس ترک نسبت به نمونه ایرانی آن باعث شده تا خریداران به این موضوع مهم فکر کنند که تفاوت...
یکی از ارزان‌ترین راه‌ها برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی آشپزخانه، چسباندن برچسب روی بدنه درب‌های کابینت است. در حال حاضر شرکت‌های...
تنوع در بازار هر محصولی به‌خصوص بازار فروش کابینت آشپزخانه مزایا و معایب خاصی دارد. یکی از مهم‌ترین معایب تنوع محصول که...