چوبین دکور / بلاگ / آشنایی با مواد مختلف کابینت در ساخت کابینت
امروزه با پیشرفت تکنولوژی و توسعه روشهای تولید، علاوه بر ایجاد تنوع بالا در مدلهای مختلف کابینت، متریالی که در ساخت این محصول کاربرد دارند نیز تغییرات بسیاری را تجربه کرده است.
همه مدلهای کابینت از اجزا و متریال زیر تشکیل شدهاند:
بدنه یا یونیت همان اسکلت اصلی کابینت و بخشی است که به دیوار نصب میشود. به همین خاطر برای اینکه بتواند به خوبی وزن وسایلی که داخلش قرار میدهید را تحمل کند باید از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار باشد. کابینتهایی که یونیت مستحکمی ندارند؛ بعد از مدتی بر اثر فشار وارده از سوی اجسام و وسایل سنگین شکم میکنند و خم میشوند. در اکثر کابینتها، یونیت را از ورق MDF میسازند تا هم هزینه تولید معقول شود و هم ماندگاری و دوام محصول افزایش پیدا کند. گاهی در برخی از کارگاههای تولیدی برای کاهش بهای تمام شده کابینت، بدنه آن را با فلز یا نئوپان روکش شده میسازند. بعضی از محصولات مانند کابینت تمام چوب نیز با یونیت چوبی ساخته میشود. با همه این تفاسیر، بهترین، مقرونبهصرفهترین و مقاومترین ماده برای ساخت بدنه هر نوع کابینتی، ورق MDF است. البته برای ساخت کابینت زیر سینک و کابینتهای حمامی بیشتر استفاده از متریال PVC که خاصیت ضد آب دارد توصیه میشود. قسمتهایی از بدنه که در دیدرس هستند نیز بهتر است با همان جنس متریالی که دربها را میسازید ساخته شوند.
درب کابینت بیشتر از سایر قسمتهای آن در معرض دید است و از آنجایی که زودتر از سایر قسمتها کثیف میشود؛ نیاز به نظافت بیشتری دارد. بنابراین باید در انتخاب جنس، طرح و حتی رنگ آن دقت زیادی به خرج دهید. دربها بر اساس مدل کابینتی که انتخاب میکنید میتواند از جنس MDF، ممبران، هایگلاس، چوب، PVC ، فلز و انواع دیگری از متریال باشد. طرحی که روی این قسمت از بدنه حک میشود نیز بستگی به سبک کابینت دارد. اگر علاقمند به نقش و نگارهای پیچیده و کندهکاریهای اسلیمی هستید؛ باید کابینت طرح کلاسیک را انتخاب کنید. اما اگر کابینتی ساده و بدون طرح را میپسندید؛ کابینت پلی اورتان مدرن مناسب آشپزخانه شماست. طرحی که قرار است روی دربها اجرا شود علاوه بر سبک طراحی کابینت، به جنس متریالی که در ساخت آنها استفاده شده است نیز بستگی دارد؛ چرا که برخی از مواد قابلیت اجرای بعضی از طرحهای پیچیده را ندارند. به غیر از متریالی که در سطور بالا معرفی کردیم؛ میتوانید از شیشه نیز به عنوان درب کابینت پلی اورتان استفاده کنید. فقط تنها نکتهای که باید در استفاده از شیشه به عنوان درب به آن توجه کنید این است که باید درب و اسکلت کابینت از نظر متریال هماهنگ باشند.
صفحه یا همان کانتر روی کابینت نه تنها روی زیبایی، بلکه در استحکام و کارایی کابینتها نیز اثر مستقیم دارد. MDF، پلیوود، HPL، PVC، سنگ طبیعی، سنگ مصنوعی و چوب رایجترین متریالی هستند که در ساخت صفحه روکابینتی کاربرد دارند. این صفحه باید ضخیمتر از بدنه و دربها باشد تا بتواند به خوبی در برابر هرگونه فشار تاب بیاورد. ضمن اینکه باید از جنسی در ساخت این قسمت از کابینت استفاده کرد که نظافتش راحت بوده و حساسیت کمی در برابر مواد شوینده داشته باشد. اکثر صفحاتی که امروزه در ساخت کابینت به کار برده میشوند قابلیت شستشو دارند و آنتیباکتریال، ضدخش و حتی مقاوم در برابر حرارت و سوختگی هستند. البته صفحاتی که تمام این ویژگیها را دارند نسبت به صفحات معمولی گرانتر هستند. یکی از نکاتی که در انتخاب صفحه روی کابینت باید به آن توجه کنید؛ هماهنگی و تناسب آن از نظر رنگ و جنس با بدنه و دربهاست. ضمن اینکه برخی از مواد مانند ورقهای هایگلاس در برابر خط و خش مقاومت بسیار پایینی دارند. بنابراین هرگز نباید صفحه روی کابینت را از آنها ساخت. به طور کلی ورقی مناسب استفاده به عنوان صفحه روکابینتی است که دوام و ماندگاری بالایی داشته و همچنین مقاوم در برابر ضربه و سایش باشد. چرا که این قسمت از کابینت آشپزخانه، بیشتر از قسمتهای دیگر مانند اسکلت و دربها در معرض ضربه و خراشیدگی قرار دارد.
اتصالات به قطعاتی گفته میشود که اجزای محصول نهایی را به یکدیگر وصل کرده و شبیه به شکلی واحد به نام کابینت میکند. هر چقدر از اتصالات باکیفیتتر و مرغوبتری در ساخت کابینت استفاده شده باشد؛ دوام و استحکام آن بیشتر میشود. لولاها و ریلها دو نمونه از اتصالات پرکاربرد در ساخت این محصول محسوب میشوند. استفاده از لولای باکیفیت برای دربها و ریلهای مرغوب برای کشوها، باز و بسته کردن دربها و کشوها را راحتتر میکند. پایههای کابینت زمینی نیز از دیگر اتصالاتی هستند که در ساخت این محصول نقش دارند. کابینتهای زمینی با استفاده از این پایهها میتوانند مستحکم روی زمین بمانند. میزان استحکام پایهها و همچنین قابلیت ریگلاژ شدن آنها، دو ویژگی مهمی هستند که هنگام انتخاب پایه برای کابینت باید به آنها توجه کرد.
دستگیره همان اهرمی است که به وسیله آن میتوانید خیلی راحت و بدون دردسر دربها و کشوها را باز کنید. در ساخت کابینتهای کلاسیک معمولا از دستگیرههای زینتی و پرکار استفاده میکنند. این در حالی است که در کابینتهای سبک مدرن هر چقدر دستگیره سادهتر باشد بهتر است. گاهی برخی از کابینتهای مدرن را بدون دستگیره میسازند. مکانیزم باز و بسته شدن درب این کابینتها وابسته به خاصیت آهنربایی مگنتی است که درون دستگیره مخفی آنها وجود دارد. به غیر از دستگیرههای فلزی مانند مسی، استیل، برنزی و برنجی که بسیار پرکاربرد هستند میتوان از محصولات خاص و بعضا گران قیمتی مانند دستگیرههای چوبی، دستگیرههای شیشهای و بلورین و دستگیرههای سنگی نیز برای ساخت این محصول استفاده کرد. دستگیرههای پلاستیکی از جمله ارزانترین و بیکیفیتترین یراقآلاتی هستند که میتوان از آنها در ساخت این محصول استفاده کرد.
مقالات مشابه
چوبین دکور یـکی از بزرگترین تولید کننـدگان کابینت نه فقط در سراسر کشور میباشـد و قابلیت تولید بالایی که خـط تولیـد کمپ چوبین دکور دارد این کارخـانه را بـه یکی از مجمـوعههـای بـی مانند در ایـران تــبدیل کرده است. خط تولــید این کارخــانه در دهه هفتاد توســط مهندسین ترک راه انـدازی شد.
تماس با ما
تهران - زعفرانیه
شماره همراه
ساعت کاری مجموعه: 9 صبح الی ۱۷ عصر
محصولات
جدید ترین مقالات
تمامی حقوق این سایت برای چوبین دکور محفوظ می باشد
پشتیبانی توسط آمل نوین