کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان

مزایای کابینت پلی اورتان

معایب کابینت پلی اورتان

کابینت پلی اورتان

آشپزخانه مرکز توجه هر خانه‌ای است و کابینت‌ها قلب تپبنده این مرکز محسوب می‌شوند. بنابراین زیبایی ظاهری کابینت‌ها می‌تواند روی سبک دیزاین خانه شما تاثیر زیادی داشته باشد. در حال حاضر مدل‌های مختلفی از کابینت توسط فعالان حوزه طراحی و دکوراسیون تولید و برای تجهیز ساختمان‌های مسکونی از آنها استفاده می‌شود. این محصولات هم از نظر جنس و سبک ظاهری و هم از نظر شیوه تولید تفاوت‌های عمده‌ای با یکدیگر داشته و هر کدام از آنها مناسب یک سلیقه خاص هستند. بنابراین می‌توان گفت که هر فردی با هر سلیقه‌ای می‌تواند یک مدل کابینت مناسب برای منزل خود در این بازار متنوع پیدا کند. کابینت علاوه بر زیبایی ظاهری باید کاربردی نیز باشد. یکی از بهترین سبک‌های تولید کابینت که با تکیه بر فناوری‌های پیشرفته در صنعت کابینت‌سازی تولید می‌شود؛ کابینتی به نام کابینت پلی اورتان است. این محصول به جهت سبک و جذاب خاص خود، جزء پرطرفدارترین کابینت‌های این چند سال اخیر نیز محسوب می‌شود. اگر قصد دارید آشپزخانه منزل خود را با کابینت پلی اورتان تجهیز کنید اما اطلاعات‌تان در مورد این مدل کابینت محدود است؛ توصیه می‌کنیم حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید. در این پست به مهم‌ترین پرسش‌هایی که مشتریان در مورد این سبک طراحی و تولید کابینت دارند پاسخ خواهیم داد.

 کابینت پلی اورتان چیست؟

منظور از کابینت پلی اورتان کابینتی است که پوششی لاک یا رنگ مانندی از جنس پلی اورتان دارد. بنابراین چیزی به نام کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان در بازار وجود ندارد. در واقع این ماده رزینی که به عنوان پسوند نام این محصول استفاده می‌شود مستقیما مربوط به جنس بدنه کابینت نیست؛ بلکه به معنی این است که کابینت با ماده رزینی پلی اورتان پوشش داده شده تا در برابر عواملی مختلف مقاومت بیشتری پیدا کند.

پلی اورتان چیست؟

قبل از اینکه به سراغ تعریف کابینت پلی اورتان برویم؛ ابتدا باید بدانیم که پلی اورتان اساسا چه ماده‌ای است و چه کاربردی در صنعت تولید کابینت دارد؟ پلی اورتان ماده‌ای متشکل از ترکیب رزین پلیول و پلی ایزوسیانات است. رزین پلیول به عنوان ماده اصلی و پلی ایزوسیانات به عنوان عامل پخت یا نوعی ماده سخت‌کننده در این ترکیب عمل می‌کنند. وزن مولکولی بالای این ترکیب باعث می‌شود که اعمال آن روی هر سطحی باعث افزایش مقاومت سطوح در برابر نور مستقیم خورشید، باد و باران و دیگر عوامل محیطی شود. در واقع سطوحی که با این ترکیب پوشش داده می‌شوند تقریبا در برابر تمام عوامل محیطی مقاوم هستند و تاثیرپذیری کمی از این عوامل دارند. پلی اورتان یک نوع ماده رزین مانند است که کاربردهای آن فقط محدود به صنعت کابینت‌سازی نمی‌شود؛ بلکه می‌توان از خواص ارزشمند آن برای پوشش سطوح مختلف از سنگ گرفته تا چوب، فلز و حتی بتن استفاده کرد. میزان مقاومت پلی اورتان روی سطوح مختلف یکسان است و جنس سطح پوشش داده شده با این ماده نمی‌تواند روی خاصیت آن تاثیر بگذارد.

انواع رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان به سه صورت براق، نیمه‌براق و مات تولید می‌شود که از نظر قدرت پوشانندگی و جذابیت ظاهری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. این رنگ‌ها در اکثر کارخانه‌های تولید رنگ پلی اورتان بر مبنای یک کالیته کامل تولید شده که امکان ترکیب آنها با هدف رسیدن به رنگ دلخواه مشتری وجود دارد. البته فقط برخی از کارخانه‌های تولید این مدل رنگ، امکان ترکیب رنگ‌ها برای مشتریان خود را فراهم می‌کنند و در بیشتر کارخانه‌ها پالت این محصول متشکل از رنگ‌های متداولی مانند مشکی، قرمز، آبی، نارنجی، سبز، زرد، قهوه‌ای مایل به زرد و شفاف یا بی‌رنگ است.

 کاربرد پلی اورتان در تولید کابینت

همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره شد؛ کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان به نوعی از کابینت با بدنه‌ای از جنس چوب، فرآورده‌های چوبی، فلز و… گفته می‌شود که با رنگ پلی اورتان پوشش داده شده است. این رنگ باید بر اساس یک استاندارد و فرآیند خاص روی بدنه کابینت اعمال شود. به طور کلی مراحل تولید کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان عبارتند از:
ابتدا بدنه کابینت سمباده زده و آب‌بندی می‌شود
اگر کابینت قدیمی باشد و نیاز به ترمیم با پرکننده چوب داشته باشد باید اجازه دهیم که پرکننده خشک شود
در این مرحله رنگ پلی اورتانی که بر پایه آب یا روغن است را با قلمو یا یک تکه پارچه بدون پرز روی سطح کابینت می‌زنند
بعد از خشک شدن رنگ، برای براق کردن کابینت باید از یک لایه لاک پلی اورتان شفاف استفاده کرد
رنگ‌های پلی اورتان شفاف یا همان براق نسبت به رنگ‌های مات هم طول عمر بیشتری دارند و هم مقاومت‌شان بیشتر است. بنابراین توصیه می‌شود که برای ماندگاری بیشتر رنگ روی کابینت، حتما از پلی اورتان شفاف استفاده کنید.

قیمت کابینت پلی اورتان

مهم‌ترین مزایا و معایب کابینت‌های پلی اورتان

کابینت پلی اورتان نیز مانند سایر مدل‌های کابینت دارای مزایا و معایبی است. از جمله مهم‌ترین مزایای این مدل کابینت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مزایای کابینت پلی اورتان

تنوع رنگی بالا و امکان تولید مدل‌های مختلفی از این محصول
کیفیت و ماندگاری عالی
مقاوم در برابر عوامل محیطی مختلف به خصوص اشعه ماوراء بنفش خورشید
نگهداری آسان و ساده (برای تمیز کردن کابینت پلی اورتان فقط کافیست از یک تکه پارچه تمیز و نم‌دار به همراه ماده شوینده معمولی مانند مایع ظرفشویی استفاده کنید)
جذابیت ظاهری فوق‌العاده نسبت به کابینت‌های معمولی

معایب کابینت پلی اورتان

جذب گرد و غبار، پرز و ذرات ریز موجود در محیط در هنگام خشک شدن
قیمت بالا (قیمت کابینت پلی اورتان خارجی نسبت به قیمت کابینت پلی اورتان ایرانی بیشتر است؛ گرچه تولیدات داخلی بسیاری در بازار وجود دارد که از نظر کیفیت قابل مقایسه با محصولات خارجی هستند)
نیاز به رعایت نکات مهم در فرآیند تمیز کردن و نگهداری از کابینت (در صورت عدم رعایت این نکات ممکن است رنگ کابینت بعد از مدتی کدر شده و مقدار جزئی تغییر کند. بنابراین حتما بعد از نصب در مورد شیوه نگهداری اصولی از کابینت از نصاب سوال کنید و نکاتی که ذکر می‌کند را به خاطر بسپارید.)

قیمت کابینت پلی اورتان

همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد؛ کابینت پلی اورتان در واقع از آن دست کابینت‌هایی است که بدنه اصلی و درب‌هایشان با استفاده از چوب یا MDF خام ساخته شده و برای محافظت بیشتر از مغزی، با لایه‌ای از رنگ مخصوص به نام رنگ پلی اورتان پوشیده می‌شوند. این رنگ جزء رنگ‌هایی است که از دوام و طول عمر بالایی برخوردار بوده و نقش یک روکش خوب را برای کابینت ایفا می‌کند. از نظر قدرت چسبندگی نیز رنگ پلی اورتان قدرت بالایی دارد و خیلی خوب روی چوب و ام‌دی‌اف می‌چسبد. در تولید این محصول بسیار پرطرفدار هیچ محدودیتی وجود ندارد و بیشتر کارخانه‌های تولید رنگ پلی اورتان، برای محصول خود پالت‌های رنگی متنوعی طراحی می‌کنند. بنابراین دست شما برای انتخاب رنگ کابینت پلی اورتان کاملا باز است. ضمن اینکه مشتری می‌تواند علاوه بر انتخاب رنگ، میزان براق یا مات بودن درب‌ها را نیز خودش انتخاب کند. از طرفی کابینت‌های پلی اورتان قابلیت این را دارند که در صورت آسیب‌دیدگی، با رنگ‌آمیزی مجدد ترمیم شوند.در صورتی که تمام فاکتورهای دیگر مانند جنس مغزی و کیفیت یراق‌آلات یکسان باشد؛ قیمت کابینت پلی اورتان بین 40 تا 50 درصد گران‌تر از مشابه‌ترین محصول به خود یعنی کابینت MDF می‌شود. در حال حاضر هزینه ساخت و نصب هر متر کابینت تمام چوب با پوشش رنگ پلی اورتان بین 14 تا 18 میلیون تومان است. اما اگر همین محصول را با ترکیبی از چوب و MDF خام یا MDF روکش چوب سفارش دهید قطعا باید هزینه کمتری پرداخت کنید. این موضوع نشان می‌دهد که قیمت کابینت پلی اورتان به شدت به انتخاب مشتری بستگی دارد و این خود مشتری است که می‌تواند با تغییر هر یک از فاکتورهای معرفی شده؛ قیمت کابینت را با بودجه خود متناسب‌سازی کند. به طور کلی هر متر کابینت نئوکلاسیک و مدرنی که طرحی ساده داشته و با این رنگ روکش شده باشد؛ حدودا 9 میلیون تومان قیمت دارد.

انواع ترکیب رنگ کابینت پلی اورتان

رنگ بندی کابینت پلی اورتان

رنگ کابینت‌ها اصلی‌ترین عامل تعیین‌کننده خط و مشی است که باید برای دیزاین و طراحی دکوراسیون کلی خانه به آن پایبند باشید. بنابراین یکی از موضوعات مهمی که مشتریان در زمان خرید هر مدل کابینتی به آن توجه می‌کنند؛ تنوع رنگ‌هایی است که کابینت قابل تولید با آنهاست. یکی از مزایایی که برای کابینت‌های پلی اورتان مطرح است؛ تنوع پالت رنگ کابینت پلی اورتان است که این مدل کابینت را می‌توانید با رنگ‌های داخل آن سفارش دهید. در حال حاضر کالیته رنگی کارخانه‌های داخلی و خارجی تولیدکننده این مدل رنگ به شدت کامل است و تقریبا هر رنگی که بخواهید را می‌توانید در این کالیته پیدا کنید. انواع رنگ‌های خنثی، رنگ‌های شاد پاستیلی، رنگ‌های رایجی مانند قهوه‌ای، سفید و مشکی و بیشتر رنگ‌هایی که در این صنعت متداول هستند در این کالیته وجود دارد. یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی که هنگام انتخاب رنگ بدنه کابینت پلی اورتان باید به آن توجه کنید؛ هم‌خوانی رنگ با سبک طراحی بدنه است. به عنوان مثال کابینت‌هایی که به سبک کلاسیک تولید می‌شوند و تاج و نقش‌های پیچیده‌ای روی بدنه آنها حکاکی شده است؛ بهتر است با رنگ‌های کلاسیکی مانند قهوه‌ای و کرمی پوشیده شوند. در نقطه مقابل کابینت‌ مدرن مانند کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان بهتر است با رنگ‌های خنثی مانند آبی کدر یا طوسی رنگ‌آمیزی شوند. بنابراین هرگز تناسب بین رنگ و سبک کابینت را دست کم نگیرید.

 تفاوت کابینت پلی اورتان و کابینت پولیشی در چیست؟

کابینت پلی اورتان به نوعی از کابینت گفته می‌شود که با روکش رنگی یا لاکی ماده‌ای به نام پلی اروتان پوشش داده شده است. بنابراین کابینت پلی اورتان اساسا یک مدل کابینت با سبک یا جنس بدنه متفاوت نیست، بلکه این مدل کابینت به محصولی اشاره دارد که سطحش فارغ از جنس بدنه، با رنگ یا لاکی از ماده پلی اورتان پوشش داده شده است. پلی اورتان رنگی از تنوع رنگ‌بندی بالایی برخوردار بوده که هم از نوع محلول در آب و هم از نوع محلول در روغن آن در بازار وجود دارد. تفاوت اصلی بین پلی اورتان محلول در آب و پلی اورتان محلول در روغن نحوه خشک شدن و غلظت آنها است.
کابینت پولیشی نیز که یک نوع دیگر از کابینت طراحی شده به سبک نئوکلاسیک است با ماده‌ای به نام پولیش پوشانده می‌شود. این ماده در حالت‌های خمیری، مایع و اسپری در بازار وجود دارد و از آن می‌توان برای پوشش چوب، پلاستیک و حتی فلز استفاده کرد. در واقع پولیش لایه‌ای است که روی رنگ پلی اورتان اجرا می‌شود و باعث درخشندگی و شفافیت بیشتر بدنه کابینت خواهد شد. این پوشش باید چند بار روی بدنه اجرا شود تا بتواند با افزایش ضخامت، کیفیت و ماندگاری روکش نهایی را تضمین کند. پولیش ماده‌ای ضد آب و ضد خش محسوب می‌شود که حتی با ایجاد خراش‌های عمقی نیز قابل ترمیم است.

فرق کابینت پلی اورتان با ممبران

کابینت ممبران یکی از محبوب‌ترین و شیک‌ترین کابینت‌های موجود در بازار بوده که نسبت به مدل‌های دیگر از قیمت مناسب‌تری برخوردار است. ممبران به نوعی از فویل پلی وینیل کلراید (PVC) گفته می‌شود که در مدل‌های مختلف چوبی، مات و براق و تحت فشار قابل تولید است. با استفاده از این فویل می‌توان مدل‌های متنوعی از کابینت را تولید کرد. از مهم‌ترین مزایای این مدل کابینت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قیمت مناسب و به‌صرفه کابینت ممبران باعث شده که این محصول برای افرادی که بودجه زیادی برای خرید کابینت در دسترس ندارند گزینه بهتری نسبت به کابینت‌های رنگ شده مانند کابینت پلی اورتان باشد.
  • ظاهر کابینت ممبران خیلی شبیه به چوب است و به همین خاطر ظاهری زیبا به محیط آشپزخانه می‌دهد.
  • کابینت ممبران معمولا با هر سلیقه‌ای و سبک دکوراسیونی هماهنگ است.

در نقطه مقابل این محصول معایبی نیز دارد که در ادامه به تشریح آنها می‌پردازیم:

  • روکش ممبران در برابر حرارت و نور مستقیم خورشید آسیب‌پذیر است و ممکن است رنگش به مرور زمان کمی کدر شود.
  • گاهی برخی از تولیدکنندگان برای چسباندن روکش روی ورق ممبران از چسب باکیفیت استفاده نمی‌‎کنند و به همین دلیل روکش ورق بعد از مدتی خراب می‌شود.
  • در برخی از کارخانه‌های تولید ورق ممبران مرحله وکیوم با دقت کافی انجام نمی‌شود و ممکن است بعد از مدتی روکش از بدنه جدا شود.

پروژه های انجام شده با این محصول

فرم درخواست مشاوره

لطفا در صورت درخواست شماروه رایگان فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط باشند

استفاده از برچسب کابینت شاید بهترین راه برای بازسازی آشپزخانه نباشد؛ اما قطعا ارزان‌‌ترین مسیر برای تبدیل آشپزخانه به فضای نو و...
باکس کابینت که در واقع همان قفسه‌های کابینت آشپزخانه است را می‌توان در مدل‌ها و با متریال مختلفی تولید کرد. وجود این...
کابینت مهم‌ترین بخش آشپزخانه محسوب می‌شود و دو کارکرد بسیار مهم دارد. اول اینکه فضایی را در اختیار شما قرار می‌دهد که...
دستگیره یکی از یراق‌آلاتی است که هم استفاده از کابینت را آسان می‌کند و هم باعث می‌شود در اثر تماس روکش کابینت...