کابینت پلی اورتان
چوبین دکور / کابینت / کابینت پلی اورتان
مزایای کابینت پلی اورتان
معایب کابینت پلی اورتان
همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد؛ پلی اورتان در واقع یک نوع رنگ با خاصیت چسبندگی بالا و پوششدهی عالی است. این رنگ از ترکیب نوعی رزین و هاردنر ساخته میشود. هاردنری که به عنوان ماده سختکننده در ترکیب رنگ پلی اورتان کاربرد دارد همان هاردنری است که در صنعت خودروسازی برای رنگآمیزی اتومبیل از آن استفاده میشود. از آنجایی که هدف از تولید این رنگ، روکش کردن چوب و فرآوردههای آن است؛ مقاومت آن در برابر اشعه فرابنفش خورشید به شدت بالاست.
بنابراین یکی از مزایای کابینت پلی اورتان مدرن این است که در اثر تماس مکرر و طولانی مدت با نور خورشید تغییر رنگ نمیدهد. این رنگ به حدی کیفیت و ماندگاری بالایی دارد که در صنایع دیگر مانند صنعت خودروسازی به وفور از آن استفاده میشود. از آنجایی که رنگ پلی اورتان از ترکیب دو ماده مختلف ساخته میشود؛ جزء دسته رنگهای دو جزئی است.
تولید این رنگ بر پایه رزین باعث میشود که زمان لازم برای خشک شدنش به نسبت زمانی که از دیگر رنگها استفاده میشود به شدت کاهش پیدا کند. ضمن اینکه رنگ پلی اورتان بر اثر قرار گرفتن در معرض سایش و ضربه به راحتی آسیب نمیبیند و متریال بسیار خوبی برای ساخت کابینتهایی است که زیاد در معرض استفاده و عوامل محیطی مانند ضربه قرار دارند. رنگ پلی اورتان بر اساس حلال نیز به دو دسته تقسیم میشود. رنگی که پایه آن آب است؛ حتی با قرار گرفتن در معرض شرایط محیطی مختلف کیفیت خود را حفظ میکند.
بنابراین در صنعت تولید کابینت بیشتر از این مدل رنگ پلی اورتان استفاده میشود. کابینتهای پولیشی از نظر میزان درخشندگی سطح، بسیار شبیه به کابینت پلی اورتان براق هستند؛ ولی یک تفاوت عمده بین این دو محصول به ظاهر مشابه وجود دارد. کابینت پلی اورتان براق را بر پایه آب تولید میکنند. بنابراین رنگ روی آن سریعتر خشک میشود. این در حالی است که کابینت پولیشی را با نوعی رنگ خمیری که پایه آن روغن است میسازند. این پوشش خمیری به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز داشته و فرآیند اعمال آن روی بدنه کابینت به دقت بسیاری نیاز دارد.
رنگ پلی اورتان کابینت به سه صورت براق، نیمهبراق و مات تولید میشود که از نظر قدرت پوشانندگی و جذابیت ظاهری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. این رنگها در اکثر کارخانههای تولید رنگ پلی اورتان بر مبنای یک کالیته کامل تولید شده که امکان ترکیب آنها با هدف رسیدن به رنگ دلخواه مشتری وجود دارد. البته فقط برخی از کارخانههای تولید این مدل رنگ، امکان ترکیب رنگها برای مشتریان خود را فراهم میکنند و در بیشتر کارخانهها پالت این محصول متشکل از رنگهای متداولی مانند مشکی، قرمز، آبی، نارنجی، سبز، زرد، قهوهای مایل به زرد و شفاف یا بیرنگ است.
این محصول را بر اساس طرح و رنگی که در تولیدش به کار رفته است میتوان به دو دسته کابینت پلی اورتان کلاسیک و کابینت پلی اورتان مدرن تقسیم کرد. در دو بخش بعدی بیشتر در مورد این دو محصول که زیر مجموعه کابینت پلی اورتان هستند توضیح میدهیم.
کابینتهای کلاسیک پلی اورتان که از نظر پیچیدگی طرح کمی شلوغتر از کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان هستند؛ این روزها طرفداران بسیاری پیدا کردهاند. ظاهر این مدل کابینت بسیار لوکس و شیک است و در اجرای طرح آن باید دقت زیادی را به خرج داد. در واقع اجرای طرح روی کابینت کلاسیک نیاز به مهارت و تخصص بالایی دارد. اما در کل به دلیل استفاده از متریال مرغوب در تولید این محصول، اجرای طرحهای جذاب کلاسیک روی بدنه آن نتیجه بسیار زیبا و چشمنوازی دارد.
یکی از مزایای استفاده از رنگ پلی اورتان برای تولید کابینت این است که میتوان با استفاده از آن هم ظاهر مات و هم ظاهر براق برای سطح کابینت ایجاد کرد. البته کابینت پلی اورتان مات بیشتر مناسب اجرای طرحهای کلاسیک است. کابینت چوبی به دلیل ظاهر جذاب و کیفیت بالا خود در بازار به عنوان یک کابینت باکیفیت و مرغوب شناخته میشود؛ اما به دلیل اینکه چوب متریال گرانی برای ساخت کابینت است خرید این محصول برای همه مشتریان امکانپذیر نیست.
در این شرایط معمولا کابینتسازها استفاده از مدلهایی که از نظر فنی و ظاهری شباهت بسیاری با کابینت چوبی دارند را توصیه میکنند. کابینت پلی اورتان یکی از این مدلهاست. قیمت کابینت پلی اورتان به نسبت کابینت چوبی بسیار کمتر است. ضمن اینکه این مدل رنگ قابلیت اجرای طرحهای متنوعی که معمولا فقط روی چوب قابل پیادهسازی هستند را نیز دارد.
بنابراین از آن به عنوان یک رقیب برای کابینت چوبی نام برده میشود. این در حالی است که قیمت کابینت پلی اورتان مات به نسبت قیمت کابینت چوبی بسیار کمتر است. به طور کلی کابینت پلی اورتان قیمت مناسبتری نسبت به کابینت چوبی دارد.
از نظر میزان درخشندگی رنگ نیز میتوان کابینت پلی اورتان را به انواع مختلفی تقسیم کرد. بر این اساس میتوان گفت که مات و براق دو نمونه کابینت پلی اورتان است. رنگ مات به نسبت رنگ براق فروش بیشتری دارد. گرچه کابینت پلی اورتان مات بیشتر برای ساخت کابینت طرح کلاسیک کاربرد دارد؛ اما برای تولید کابینتهای طرح مدرن نیز میتوان از این جنس رنگ استفاده کرد.
رنگ مات بهترین گزینه برای تولید برخی از مدلهای کلاسیک است. به عنوان مثال کابینت پلی اورتان طوسی هم برای خانههایی که دکوراسیون کلاسیک دارند مناسب است و هم به عنوان کابینت نئوکلاسیک قابل استفاده میباشد. یکی از مزایای رنگ پلی اورتان مات نسبت به رنگ پلی اورتان براق این است که کابینت پلی اورتان مدرن مات نسبت به خط و خش مقاومتر است.
مهمترین فاکتوری که در انتخاب بین این دو محصول باید به آن توجه کنید؛ متراژ آشپزخانه است. کابینت مات از هر مدلی که باشد بیشتر برای آشپزخانههای بزرگ کاربرد دارد و استفاده از آن به دلیل عدم بازتاب نور برای آشپزخانههای کوچک توصیه نمیشود.
کابینت پلی اورتان بهترین گزینه برای استفاده به عنوان پایه جهت تولید کابینتی است که با نام انزو در بازار شناخته میشود. روی کابینت انزو پس از تکمیل مراحل رنگآمیزی به منظور مات شدن از مواد دیگری استفاده میشود. کابینت پلی اورتان سفید گزینه خوبی برای تولید کابینت انزو است.
همانطور که در بخش قبلی نیز به آن اشاره شد؛ کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان به نوعی از کابینت با بدنهای از جنس چوب، فرآوردههای چوبی، فلز و… گفته میشود که با رنگ پلی اورتان پوشش داده شده است. این رنگ باید بر اساس یک استاندارد و فرآیند خاص روی بدنه کابینت اعمال شود. به طور کلی مراحل تولید کابینت پلی اورتان نئوکلاسیک عبارتند از:
ابتدا بدنه کابینت سمباده زده و آببندی میشود
اگر کابینت قدیمی باشد و نیاز به ترمیم با پرکننده چوب داشته باشد باید اجازه دهیم که پرکننده خشک شود
در این مرحله رنگ پلی اورتانی که بر پایه آب یا روغن است را با قلمو یا یک تکه پارچه بدون پرز روی سطح کابینت میزنند
بعد از خشک شدن رنگ، برای براق کردن کابینت باید از یک لایه لاک پلی اورتان شفاف استفاده کرد
رنگهای پلی اورتان شفاف یا همان براق نسبت به رنگهای مات هم طول عمر بیشتری دارند و هم مقاومتشان بیشتر است. بنابراین توصیه میشود که برای ماندگاری بیشتر رنگ روی کابینت، حتما از پلی اورتان شفاف استفاده کنید.
همانطور که پیشتر نیز به آن اشاره شد؛ کابینت پلی اورتان در واقع از آن دست کابینتهایی است که بدنه اصلی و دربهایشان با استفاده از چوب یا MDF خام ساخته شده و برای محافظت بیشتر از مغزی، با لایهای از رنگ مخصوص به نام رنگ پلی اورتان پوشیده میشوند. این رنگ جزء رنگهایی است که از دوام و طول عمر بالایی برخوردار بوده و نقش یک روکش خوب را برای کابینت ایفا میکند.
از نظر قدرت چسبندگی نیز رنگ پلی اورتان قدرت بالایی دارد و خیلی خوب روی چوب و امدیاف میچسبد. در تولید این محصول بسیار پرطرفدار هیچ محدودیتی وجود ندارد و بیشتر کارخانههای تولید رنگ پلی اورتان، برای محصول خود پالتهای رنگی متنوعی طراحی میکنند که قیمت هر متر رنگ پلی اورتان بر روی سطح صاف مانند ام دی اف 450 هزار تومان و برای کابینت های چوبی 650 هزار تومان در نظر گرفته می شود.
بنابراین دست شما برای انتخاب رنگ کابینت پلی اورتان کاملا باز است. ضمن اینکه مشتری میتواند علاوه بر انتخاب رنگ، میزان براق یا مات بودن دربها را نیز خودش انتخاب کند. از طرفی کابینتهای پلی اورتان قابلیت این را دارند که در صورت آسیبدیدگی، با رنگآمیزی مجدد ترمیم شوند.در صورتی که تمام فاکتورهای دیگر مانند جنس مغزی و کیفیت یراقآلات یکسان باشد؛ قیمت کابینت پلی اورتان بین 40 تا 50 درصد گرانتر از مشابهترین محصول به خود یعنی کابینت MDF میشود.
در حال حاضر هزینه ساخت و نصب هر متر کابینت تمام چوب با پوشش رنگ پلی اورتان بین 14 تا 18 میلیون تومان است. اما اگر همین محصول را با ترکیبی از چوب و MDF خام یا MDF روکش چوب سفارش دهید قطعا باید هزینه کمتری پرداخت کنید. این موضوع نشان میدهد که قیمت کابینت پلی اورتان به شدت به انتخاب مشتری بستگی دارد و این خود مشتری است که میتواند با تغییر هر یک از فاکتورهای معرفی شده؛ قیمت کابینت را با بودجه خود متناسبسازی کند. به طور کلی هر متر کابینت نئوکلاسیک و مدرنی که طرحی ساده داشته و با این رنگ روکش شده باشد؛ حدودا 9 میلیون تومان قیمت دارد.
طریقه محاسبه قیمت کابینت پلی اورتان به این صورت میباشد: یک متر کابینت هوایی به عمق 40 و ارتفاع 70 تا 90 و یک متر کابینت زمینی با عمق 60 و ارتفاع 90 یک متر حساب میشود. دستگیره و لولا بر روی هر متر محاسبه شده است.
قیمت صفحه کابینت جدا و بر اساس انتخاب مشتری محاسبه میشود.
برای تولید این محصول دقیقا از همان روشی استفاده میشود که دیگر مدلهای کابینت بر اساس آن تولید میشود. تنها تفاوت موجود بین این روشها، مرحله پایانی کار است که مربوط به اجرای رنگ میباشد. در این مرحله است که رنگ بدنه کابینت مشخص میشود. به عنوان مثال اگر مشتری سفارش کابینت پلی اورتان سبز داده باشد؛ در این مرحله است که رنگ نهایی مد نظر او باید روی کابینت اجرا شود.
به طور کلی مراحل تولید این محصول به شرح زیر است:
کابینت پلی اورتان به نوعی از کابینت گفته میشود که با روکش رنگی یا لاکی مادهای به نام پلی اروتان پوشش داده شده است. بنابراین کابینت پلی اورتان اساسا یک مدل کابینت با سبک یا جنس بدنه متفاوت نیست، بلکه این مدل کابینت به محصولی اشاره دارد که سطحش فارغ از جنس بدنه، با رنگ یا لاکی از ماده پلی اورتان پوشش داده شده است. پلی اورتان رنگی از تنوع رنگبندی بالایی برخوردار بوده که هم از نوع محلول در آب و هم از نوع محلول در روغن آن در بازار وجود دارد. تفاوت اصلی بین پلی اورتان محلول در آب و پلی اورتان محلول در روغن نحوه خشک شدن و غلظت آنها است.
کابینت پولیشی نیز که یک نوع دیگر از کابینت طراحی شده به سبک نئوکلاسیک است با مادهای به نام پولیش پوشانده میشود. این ماده در حالتهای خمیری، مایع و اسپری در بازار وجود دارد و از آن میتوان برای پوشش چوب، پلاستیک و حتی فلز استفاده کرد. در واقع پولیش لایهای است که روی رنگ پلی اورتان اجرا میشود و باعث درخشندگی و شفافیت بیشتر بدنه کابینت خواهد شد. این پوشش باید چند بار روی بدنه اجرا شود تا بتواند با افزایش ضخامت، کیفیت و ماندگاری روکش نهایی را تضمین کند. پولیش مادهای ضد آب و ضد خش محسوب میشود که حتی با ایجاد خراشهای عمقی نیز قابل ترمیم است.
کابینت های پولیشی در فضای خاصی ساخت و تولید می شوند همچنین زمان خشک شدن رنگ کابینت های پولیشی نسبت به پلی اورتان بسیار بیشتر است که همین امر باعث افزایش قیمت کابینت پولیشی نسبت به پلی اورتان شده است.
رنگ کابینتها اصلیترین عامل تعیینکننده خط و مشی است که باید برای دیزاین و طراحی دکوراسیون کلی خانه به آن پایبند باشید. بنابراین یکی از موضوعات مهمی که مشتریان در زمان خرید هر مدل کابینتی به آن توجه میکنند؛ تنوع رنگهایی است که کابینت قابل تولید با آنهاست. یکی از مزایایی که برای کابینتهای پلی اورتان مطرح است؛ تنوع پالت رنگ کابینت پلی اورتان است که این مدل کابینت را میتوانید با رنگهای داخل آن سفارش دهید. در حال حاضر کالیته رنگی کارخانههای داخلی و خارجی تولیدکننده این مدل رنگ به شدت کامل است و تقریبا هر رنگی که بخواهید را میتوانید در این کالیته پیدا کنید.
انواع رنگهای خنثی، رنگهای شاد پاستیلی، رنگهای رایجی مانند قهوهای، سفید و مشکی و بیشتر رنگهایی که در این صنعت متداول هستند در این کالیته وجود دارد. یکی از اصلیترین موضوعاتی که هنگام انتخاب رنگ بدنه کابینت پلی اورتان باید به آن توجه کنید؛ همخوانی رنگ با سبک طراحی بدنه است.
به عنوان مثال کابینتهایی که به سبک کلاسیک تولید میشوند و تاج و نقشهای پیچیدهای روی بدنه آنها حکاکی شده است؛ بهتر است با رنگهای کلاسیکی مانند قهوهای و کرمی پوشیده شوند. در نقطه مقابل کابینت مدرن مانند کابینت نئوکلاسیک پلی اورتان بهتر است با رنگهای خنثی مانند آبی کدر یا طوسی رنگآمیزی شوند. بنابراین هرگز تناسب بین رنگ و سبک کابینت را دست کم نگیرید. در کاتالوگ کابینت پلی اورتان هر بند رنگبندی هر نوع کابینت از انواع رنگ ، متراژ و قیمت معرفی شده است.
کابینت ممبران یکی از محبوبترین و شیکترین کابینتهای موجود در بازار بوده که نسبت به مدلهای دیگر از قیمت مناسبتری برخوردار است. ممبران به نوعی از فویل پلی وینیل کلراید (PVC) گفته میشود که در مدلهای مختلف چوبی، مات و براق و تحت فشار قابل تولید است. با استفاده از این فویل میتوان مدلهای متنوعی از کابینت را تولید کرد. از مهمترین مزایای این مدل کابینت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در نقطه مقابل این محصول معایبی نیز دارد که در ادامه به تشریح آنها میپردازیم:
رنگی که با استفاده از آن کابینت پلی اورتان را تولید میکنند از نظر جنس به دو دسته مات و براق تقسیم میشود. نوع مات این رنگ جلوه بسیار خاصی به کابینت میدهد. استفاده از رنگ پلی اورتان مات روی بدنه کابینت و به عنوان روکش نهایی، مزایای بیشماری دارد. به عنوان مثال جنس مات این رنگ باعث میشود که جای اثر انگشتی که هنگام لمس کردن دستگیرهها روی لبه درب به جا میماند کمتر دیده شود. در واقع رنگ مات خیلی دیرتر از رنگهای براق لکه میشود. ولی در عین حال تمیز کردنش کمی دشوارتر است و نیاز به دقت بیشتری دارد. زیبایی ظاهری یکی دیگر از مزایای استفاده از رنگ مات برای پوشش بدنه کابینتهای پلی اورتان است. به طور کلی رنگهای مات حالت مخملگونهای دارند و جلوه مدرن و خاصی را به آشپزخانه میبخشند. شما میتوانید برای هماهنگی بیشتر، کابینتهای پلی اورتان مات را به کاشیهای بین کابینتی براق ست کنید و از مزایای هر دو بهرهمند شوید.
نوع براق این رنگ نیز دارای مزایای بسیاری است. به عنوان مثال رنگهای براق به نسبت رنگهای مات بازتاب نور بیشتری دارند. بنابراین هر چقدر هم که نور محیطی در آشپزخانه کم باشد؛ باز هم امکان ایجاد بزرگنمایی در ابعاد آشپزخانه توسط کابینتهای پلی اورتان براق وجود دارد. از طرفی این جنس رنگ خیلی سادهتر از رنگهای مات تمیز میشود. شما برای نظافت کابینتهای پلی اورتان براق فقط نیاز به یک دستمال مرطوب دارید و اصلا احتیاجی به استفاده از مواد شوینده قوی نخواهید داشت.
البته این مدل کابینت پلی اورتان معایبی نیز دارد. اول اینکه جای اثر انگشت و لکه خیلی بیشتر روی آن خودنمایی میکند. بنابراین اگر برای تجهیز آشپزخانه کابینت پلی اورتان براق را انتخاب کرده باشید باید یک برنامه نظافت منظم داشته باشید تا از ماندگاری لکههای و اثر انگشت روی دربها جلوگیری کنید. دومین نقطه ضعف کابینتهای پلی اورتان براق این است که قابلیت هماهنگی با دکوراسیون داخلی کلاسیک را ندارند.
در واقع این مدل کابینت پلی اورتان بیشتر برای خانههایی مناسب است که طراحی داخلی آنها پیرو سبک مدرن است. از طرفی معمولا هر رنگی را نمیتوان برای این مدل کابینت انتخاب کرد. اکثر کابینتسازها استفاده از رنگ سفید یا رنگهای پاستیلی مانند هلویی و کرم صورتی را بیشتر به مشتریان این محصول توصیه میکنند.
فرم درخواست مشاوره
لطفا در صورت درخواست شماروه رایگان فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط باشند
مقالات
چوبین دکور یـکی از بزرگترین تولید کننـدگان کابینت نه فقط در سراسر کشور میباشـد و قابلیت تولید بالایی که خـط تولیـد کمپ چوبین دکور دارد این کارخـانه را بـه یکی از مجمـوعههـای بـی مانند در ایـران تــبدیل کرده است. خط تولــید این کارخــانه در دهه هفتاد توســط مهندسین ترک راه انـدازی شد.
تماس با ما
تهران - زعفرانیه
شماره همراه
ساعت کاری مجموعه: 9 صبح الی ۱۷ عصر
محصولات
جدید ترین مقالات
تمامی حقوق این سایت برای چوبین دکور محفوظ می باشد
پشتیبانی توسط آمل نوین