Search
Close this search box.

کابینت پولیشی

کابینت پولیشی

مزایای کابینت پولیشی

معایب کابینت پولیشی

کابینت پولیشی انزو چیست؟

کابینت‌های پولیشی به کابینت‌هایی گفته می‌شود که روی بدنه ام‌دی‌اف آنها از رنگ پولیشی و یک لایه شفاف و محافظ به ضخامت 3 میلی‌متر به عنوان روکش اصلی کار استفاده شده است. معمولا برای تولید بدنه این کابینت‌ها از MDF برندهای مطرح دنیا مانند ام‌دی‌اف واناچای مالزی و تایلند استفاده می‌شود که ضخامتی 25 میلی متری دارد البته ضخامت های دیگر مانند 40 میلی متر در صورت نیاز مشتریان یا در موارد خاص برای تولید به گرفته می شود. پس از تعیین ضخامت ورق ها MDF با دستگاه برش و CNC بنا به سلیقه مشتری و دیزاین منزل به سبک ساده یا ابزار خورده کابینت پولیشی انزو آماده اجرا می شود.

کابینت پولیشی در دسته ی کابینت های نئو کلاسیک قرار دارد. کابینت انزو یا همان کابینت نئوکلاسیک اولین بار توسط شرکت آمریکایی به نام zentique تولید و به بازار عرضه شد ، انزو نام برند این محصول می باشد که اولین بار یک شرکت ایتالیایی کابینت انزو ( کابینت نئوکلاسیک ) را به ایران وارد کرد که پس از آن تولید کنندگان ایرانی تصمیم به تولید این محصول کرده و از هزینه های سرسام آور جلوگیری کردند و به همین دلیل در ایران این سبک کابینت ها را با نام کابینت پولیشی می شناسیم.

پولیشی که به عنوان روکش روی بدنه این کابینت‌ها اعمال می‌شود خاصیت ضد آب دارد. بنابراین اگر روند تولید این محصولات با دقت و بر اساس استانداردهای جهانی طی شده باشد؛ می‌توان گفت که کابینت پولیشی به طور کامل ضد آب است و در اثر تماس طولانی مدت و مستقیم با آب، دچار تورم و طبله شدن نمی‌شود. پولیش قادر است تمام محفظه‌های روی بدنه این کابینت را پوشش دهد و راه نفوذی برای ورود رطوبت و آب به داخل بدنه باز نگذارد.

کابینت پولیشی انزو چیست

به این ترتیب اگر قرار است کابینت آشپزخانه شما، زیاد در معرض رطوبت قرار بگیرد؛ حتما محصولی را انتخاب کنید که بر اساس تکنیک پولیش تولید شده است. اکثر کابینت‌های پولیشی سفید به سبک خاصی تولید می‌شوند که همین موضوع نقطه تمایز آنها با دیگر محصولات مشابه است.
یکی از مزایای تجهیز آشپزخانه با کابینت پولیشی سفید، بزرگ‌تر نشان داده فضای آشپزخانه است همینطور  کابینت پولیشی مشکی برای آشپزخانه های بزرگ بسیار استفاده می شود که فضای جذابی را ایجاد می کند.

از آنجایی که برای اجرای مرحله پولیش و رنگ‌آمیزی این مدل از کابینت‌ها، نیاز به فراهم آوردن شرایط خاصی در روند تولید است؛ معمولا هزینه تولید این محصول بیشتر از کابینت‌های معمولی است. از طرفی رنگی که برای رنگ‌آمیزی کابینت پولیش استفاده می‌شود نیز گران‌تر است. بنابراین یکی از دلایل ایجاد اختلاف قیمت بین کابینت‌های پولیشی و کابینت‌های وکیوم و هایگلاس، قیمت بالای رنگ مورد استفاده در تولیدشان است.

چهار گوشه درب‌ها در کابینت‌های تولید شده به سبک پولیشی توسط دستگاه CNC تراش می‌خورد. به همین خاطر معمولا قطر لبه‌ها در این مدل از کابینت‌ها نسبت به محصولات ساخته شده به سبک ممبران حدودا 8 میلی‌متر کمتر است. تراش دستگاه CNC باعث می‌شود که درب، فرم و شکل منحنی زیباتری به خود بگیرد.

از دیگر تفاوت‌هایی که بین این دو سبک تولید کابینت وجود دارد؛ تنوع رنگی است که محصول با آنها قابل تولید است. کابینت پولیشی انزو فقط به رنگ سفید قابل تولید است؛ اما کابینت‌های ممبران از تنوع رنگی بیشتری برخوردار هستند. تولید کابینت  پولیشی انزو با استفاده از مواد اولیه خاص نیز باعث می‌شود که قیمت این محصول نسبت به کابینت‌ها مشابه تولیدی به سبک ممبران گران‌تر باشد.

لازم به ذکر است در این سبک کابینت فضای داخلی در تمام انواع یکسان می باشد و از جنس ام دی اف با روکش سفید استفاده می شود این موضوع درباره ی کابینت های نئوکلاسیک انزو نیز صدق می کند. 

کابینت پولیشی چگونه تولید می‌شود؟

در ابتدا باید بدانید که کابینت‌های پولیشی از نظر شیوه تولید و شکل ظاهری جزء خاص‌ترین کابینت‌های موجود در بازار هستند. محیط کارگاه تولیدی این نوع کابینت‌ها باید کاملا ایزوله باشد. از آنجایی که تولید کابینت پولیشی انزو نیازمند دقت و حساسیت بالایی‌ست؛ معمولا کمتر کارگاهی به سمت تولید این محصول می‌رود. به همین خاطر کابینت‌های پولیشی هم ظرفیت تولید پایینی دارند و هم بسیار گران هستند. برای تولید یک کابینت پولیشی باکیفیت و استاندارد، ابتدا باید ورق‌های MDF با ضخامت 25 میلی‌متر به ابعاد دلخواه برش زده شود. این مرحله توسط دستگاه برش حرفه‌ای که دقت آن بسیار بالاست انجام می‌شود. در مرحله بعد طرح مورد نظر به کمک دستگاه تمام اتوماتیک CNC روی بدنه کابینت اجرا می‌شود. به این مرحله، مرحله ابزار زدن یا حکاکی نیز گفته می‌شود. آخرین مرحله تولید کابینت‌های پولیشی مربوط به فرآیند رنگ‌آمیزی می‌شود. این فرآیند بسیار حساس است و باید در شرایط خاص انجام شود.

پولیش چیست؟

پولیش یک نوع مایع غلیظ و خمیری شکل است که می‌توان از آن برای ایجاد یک لایه محافظ روی انواع سطوح فلزی، چوبی و حتی پلاستیکی استفاده کرد. اعمال این پوشش روی سطح باعث می‌شود که عیوب آن کمتر نمایش داده شده و ظاهری شفاف و صیقلی پیدا کند.

البته این موارد تنها کاربردهای پولیش نیستند؛ بلکه بیشتر از این نوع روکش برای ایجاد یک لایه محافظ روی سطح و مراقبت از آن در برابر عوامل مخربی مانند رطوبت استفاده می‌شود. ضمن اینکه برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده سطوح چوبی می‌توانید از پولیش به عنوان یک روکش بسیار عالی استفاده کنید.

عملکرد این ماده تقریبا شبیه به سمباده است و استفاده از آن می‌تواند تمام ایرادات سطوح را پوشش دهد. دامنه کاربردهای این روکش فقط محدود به صنعت کابینت‌سازی نمی‌شود و می‎‌توان از آن برای تولید انواع درب نیز استفاده کرد.

درب یکی از اجزایی در ساختمان محسوب می‌شود که در معرض عوامل آسیب‌زای متعددی است. به همین خاطر اگر از پولیش یا همان رنگ پولیشی روی آن استفاده شود؛ هم می‌توان مقاومت درب را در برابر این عوامل آسیب‌زا بهبود داد و هم امکان تعمیر و ترمیم ظاهری آن را فراهم آورد.

 

قیمت کابینت پولیشی

مزایای کابینت پولیشی 

با نصب کابینت پولیشی در آشپزخانه خود می‌توانید از مزایای زیر بهره‌مند شوید:

  • ضخامت 3 میلی‌متری لایه نهایی که ناشی از اعمال مایع پولیشی است؛ باعث استحکام ورق MDF نسبت به قبل از پوشش پولیشی می شود .
  • MDF معمولا به مرور زمان و در اثر تماس با رطوبت دچار تاب می‌شود. این در حالی است که با اعمال روکش پولیش و پلی اورتان می‌توان از وقوع این اتفاق تا حد زیادی جلوگیری کرد.
  • کابینت پولیشی در اثر ضربه دچار فرو رفتگی و آسیب نمی شود چون خمیر پولیش بکار رفته سفت می شود و مانع هر نوع آسیبی می شود.
  • مقاوم در برابر نم و رطوبت به دلیل پوشش یک دست تمام سطوح درب ها و حتی لبه ها با رنگ، به نوعی دور تا دور کار را ماده پولیش فرا می گیرد.
  • براقیتی که با اعمال روکش پولیشی روی سطح کابینت ایجاد می‌شود باعث بازتاب نور شده و فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهد.
  • رنگ سفید این مدل کابینت‌ها با اغلب تجهیزات و المان‌هایی که معمولا در آشپزخانه وجود دارد به خوبی هماهنگ می‌شود و باعث بزرگتر نشان دادن آشپزخانه منزلتان می شود.
  • مناسب برای تمامی مناطق کشور با هر نوع آب و هوا

معایب کابینت پولیشی چیست؟

در نقطه مقابل تمامی این مزایا، کابینت‌های پولیشی دارای معایب محدودی نیز هستند. از آنجایی که فرآیند ساخت، به خصوص نحوه ی اجرای رنگ پولیشی روی این محصولات به شدت حساس است و نیاز به محیطی کاملا ایزوله و بدون گرد و غبار دارد؛ تولید کابینت پولیشی در مقایسه با تولید کابینت‌های ساده‌تر کمی زمان‌بر بوده و نیازمند دستگاه‌ها و تجهیزات تمام اتوماتیک است.
 سرمایه‌گذاری کارگاه‌های مختلف روی خرید و تجهیز خط تولید خود با این دستگاه‌ها، منجر به افزایش هزینه تولید و در نهایت بهای تمام شده محصول می‌شود. به همین خاطر قیمت کابینت پولیشی به نسبت کابینت‌های معمولی کمی گران‌تر است و این مسئله به یکی از  معایب کابینت پولیشی تبدیل شده است.

مزایای کابینت پولیشی

قیمت کابینت پولیشی

همانطور که اشاره شد؛ بدنه کابینت پولیشی براق از ورق‌های MDF با ضخامت 25 میلی‌متر تولید می‌شود. این در حالی است که سایر مدل‌های کابینت مانند مدل ممبران را با استفاده از ورق‌هایی به قطر 16 یا نهایتا 18 میلی‌متر تولید می‌کنند. همین عامل باعث می‌شود که قیمت کابینت‌های پولیشی بیشتر از کابینت‌های معمولی باشد. دیگر دلیلی که موجب این اختلاف قیمت می‌شود؛ فرآیند تولید این مدل کابینت است.

 که در طی این فرآیند از دستگاه CNC که هزینه های بالایی دارند استفاده می شود همچنین برای تولید کابینت پولیشی براق باید محیط کارگاه کاملا ایزوله باشد و رنگ‌آمیزی در چندین مرحله با فاصله زمانی انجام شود. بنابراین هم انرژی و هم وقت زیادی برای تولید هر یک متر مربع کابینت پولیشی صرف می‌شود. از این رو طبیعی است که کابینت پولیشی قیمت بالاتری نیز نسبت به سایر محصولات داشته باشد.

عوامل موثر بر قیمت کابینت پولیشی

برخی از محصولاتی که تحت عنوان کابینت ضد آب در بازار به مشتریان عرضه می‌شوند؛ در واقع همان کابینت‌های ساخته شده از MDF خام هستند که به جای رنگ، روی بدنه آنها را با لایه‌ای از ورق PVC پوشانده‌اند. یکی از تفاوت‌های اصلی که بین کابینت‌های پولیشی و کابینت‌های روکش PVC وجود دارد؛ همین عدم استفاده از روکش است. در فرآیند تولید این محصولات، به جای روکش از رنگ‌های متنوعی مانند پلی‌اورتان، پلی‌استر و نیم پلی‌استر استفاده می‌شود.

این رنگ‌ها علاوه بر مزایای متمایز، قیمت‌های متفاوتی نیز دارند. بنابراین اصلی‌ترین عامل در تعیین قیمت کابینت پولیشی، جنس رنگی است که در خط تولید استفاده شده است. از بین این 3 مدل رنگ، رنگ پلی اورتان کیفیت بهتری دارد و درخشش آن روی سطح MDF بیشتر است. ضمنا در برابر خط و خش و اشعه نور خورشید نیز استحکام بیشتری دارد.

آنچه که ملاک نرخ مصوب اتحادیه است؛ فرمول محاسبه بر مبنای نسبت 60 به 40 می‌باشد. بر اساس این فرمول، بعد از ثبت سفارش و توافق با مشتری در مورد کیفیت متریال و متراژ آشپزخانه، قیمت نهایی به صورتی محاسبه می‌شود که 60 درصد آن مربوط به کابینت‌های زمینی و 40 درصد آن مربوط به کابینت‌های دیواری یا هوایی باشد. به همین خاطر یکی از عوامل اثرگذار بر روی قیمت هر متر کابینت پولیشی، میزان متراژ کابینت‌های زمینی و هوایی است. به عنوان مثال هزینه تجهیز آشپزخانه‌ای که 10 متر کابینت زمینی و 5 متر کابینت هوایی نیاز دارد؛ بیشتر از تجهیز آشپزخانه‌ای تمام می‌شود که متراژ کابینت زمینی آن 7 و کابینت هوایی آن 2 متر است. بنابراین توصیه می‌کنیم که حتما قبل از سفارش نهایی، در مورد جزئیات و شیوه محاسبه قیمت با کارشناسی که برای محاسبه متراژ به محل مراجعه کرده است مشورت کنید.

چه تفاوتی بین کابینت پولیشی انزو و کابینت ممبران وجود دارد؟

اولین تفاوتی که بین این دو مدل کابینت وجود دارد؛ قطر ورق ام‌دی‌افی است که در خط تولید مورد استفاده قرار می‌گیرد. کابینت پولیشی انزو که معروف به کابینت نئوکلاسیک است را با ورق‌های MDF به قطر 25 میلی‌متر و حتی بیشتر تولید می‌کنند. اما کابینت ممبران با استفاده از ورق‌هایی که بین 16 تا 18 میلی‌متر ضخامت دارند نیز قابل تولید است. تفاوت دوم این دو محصول نیز قطر روکش روی بدنه آنهاست. رنگ پولیشی یا همان روکشی که در خط تولید کابنیت‌های پولیشی استفاده می‌شود قطر بیشتری از روکش‌های مورد استفاده در تولید کابینت ممبران دارد.

نمونه کابینت پولیشی

رنگ بندی  کابینت پولیشی

همانطور که در بخش مزایا و معایب کابینت پولیشی گفته شد؛ یکی از نقاط مثبت این مدل کابینت، سطح یکدست و صاف آن است که بیشتر مربوط به شیوه رنگ‌آمیزی آن می‌شود. محیط کارگاهی که این نوع کابینت‌ها در آن تولید می‌شود باید کاملا ایزوله باشد. مرحله رنگ‌آمیزی تقریبا سخت‌ترین مرحله تولید کابینت پولیش است و نیاز به مهارت خاصی دارد.

 در این مرحله ابتدا باید ماده خمیری پولیش به وسیله تینر روغنی رقیق و سپس توسط دستگاه خاصی روی بدنه کابینت پاشیده شود. برای یکدست شدن سطح کار این مرحله باید چندین بار تکرار شود. بعد از خشک شدن رنگ مرحله اول، سطح روی کابینت با سمباده نرم سابیده و یک دست شده و مرحله دوم پاشش رنگ روی آن اجرا می‌شود. لایه دوم نیز باید مانند لایه اول سمباده‌کشی شده تا روی سطح کار کاملا صاف شود. این مراحل 4 بار روی محصول انجام می‌شود تا جایی که ضخامت رنگ روی بدنه به حدود 3 میلی‌متر برسد. به همین خاطر تراز بودن محلی که عملیات پاشش رنگ در آن انجام می‌شود بسیار مهم است.

در مرحله نهایی کار نیز سطح کابینت توسط یک استادکار ماهر با استفاده از نمد یا نوعی پنبه مخصوص چرب، پولیش می‌شود. این مرحله حساس‌ترین مرحله در فرآیند تولید کابینت پولیشی براق است. اجرا دقیق مرحله پولیش موجب می‌شود که سطح کار مانند شیشه‌ای شفاف و براق شود.

 ظاهر کابینت پولیشی براق به صورتی است که معمولا ببینده احساس می‌کند روی MDF لایه نازکی از شیشه کشیده شده است. یکی از راه‌های تشخیص کیفیت رنگ‌آمیزی کابینت‌های پولیشی، حسی است که از نگاه کردن به بدنه این کابینت‌ها به ببینده القا می‌شود.

 هر چقدر زمان تماشای این مدل کابینت احساس کنیم که عمق شیشه فرضی روی آن بیشتر است یعنی استادکار ماهرتر بوده و توانسته مرحله پولیش را با دقت بیشتری روی سطح کار اجرا کند.

نصب و اجرای کابینت پولیشی

نصب و اجرای کابینت پولیشی

همانطور که گفته شد کابینت های پولیشی فرآیند طراحی و ساخت بسیار حساس ، زمانبر و پر هزینه ای دارند به همین دلیل باید نصب این سبک کابینت ها را به نصاب های بسیار ماهری سپرد چراکه  قرارگیری صحیح ستون‌ها، همگی به مهارت بالایی احتیاج دارد.
برای اینکه کابینت پولیشی سفید در آشپزخانه جلوه زیباتری داشته باشد بهتر است از سنگ های مصنوعی کوارتز یا کورین استفاده کیند در عین حال سنگ های تیره نیز  در خشش کابینت های شما را بیشتر کرده و باعث می شود کابینت پولیشی شما بیشتر به چشم بیاید.

پروژه های انجام شده با این محصول

فرم درخواست مشاوره

لطفا در صورت درخواست شماروه رایگان فرم زیر را پر کنید تا مشاورین ما در کوتاه ترین زمان با شما در ارتباط باشند

آشپزخانه‌های امروزی نقش محوری را در هر خانه‌ای ایفا می‌کنند. اغلب افراد از این بخش نه تنها به عنوان مکانی برای پخت...
قیمت بالاتر کابینت هایگلاس ترک نسبت به نمونه ایرانی آن باعث شده تا خریداران به این موضوع مهم فکر کنند که تفاوت...
یکی از ارزان‌ترین راه‌ها برای ایجاد تغییر در دکوراسیون داخلی آشپزخانه، چسباندن برچسب روی بدنه درب‌های کابینت است. در حال حاضر شرکت‌های...
تنوع در بازار هر محصولی به‌خصوص بازار فروش کابینت آشپزخانه مزایا و معایب خاصی دارد. یکی از مهم‌ترین معایب تنوع محصول که...